Rozjazdená zeleň na Kaštieľskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Tomas 13. marca 2015

Na Kaštieľskej, pri Perle Ružinova, bol pôvodne zelený pás medzi dvoma chodníkmi. Je tu zastávka MHD, je tu osadná značka Zákaz zastavenia, napriek tomu na chodníku a na bývalom trávniku často parkujú autá. Bolo by možné osadiť vedľa chodníka stĺpiky, alebo inú zábranu a obnoviť trávnik?

13. marec 2015

Tomas

Len pre ilustráciu. EČV NZ372OZ
18. marec 2015

Tomas

Je to fakt na dennom poriadku. (KE493HS)
19. marec 2015

Klára

Jeden zo syndrómov cezpoľných - parkujú ako nesvojprávni.
23. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom dispečing, ten po preverení situácie a voľných finančných prostriedkoch urobí nápravu.

Oddelenie komunikácie a maretingu
27. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
informovali sme o tom Oddelenie správy komunikácií. Akonáhle budú voľné finančné prostriedky urobia nápravu. Čo sa týka stĺpikov, dopravné oddelenie nevidí dôvod t´tu situáciu riešiť, pretože je to trocha aj o inteligencii a zodpovednosti ľudí. Stĺpiky by sme potom museli dať všade.

Oddelenie komunikácie a marketingu
16. november 2015

Tomas

Dobrý deň,

Dovolím si aktualizovať tento podnet. Je zbytočné pridávať fotky, pretože situácia je stále rovnaká. Rozumiem stanovisku meststkej časti, ktorá nechce investovať do stlpikov alebo zábran na každom kroku. Toto miesto je však presne ten prípad, kde by tie zábrany mali byť. Pod polyfunkčnou časťou Perly Ružinova je verejné parkovisko, kde môže hocikto parkovať 2 hodiny zadarmo. Nebolo by teda možné osadiť aspoň značku so šipkou na parkovisko a dočasne zvýšiť ostražitosť zo strany mestskej polície? Na rohu budovy je kamera, ak by sa naozaj chcelo, parkovanie na trávniku sa dá postihnúť aj retrospektívne. V prípadoch, keď je vo vzdialenosti niekoľkých metrov parkovisko, by to mala byť samozrejmosť.

Ďalšia vec je, či by nebolo vhodné osloviť developera Perly Ružinova, ktorý bude budúci rok dokončovať druhú fázu. Predpokladám, že súčasťou bude aj úprava okolia, takže pri správnej komunikácii by sa v rozpočte možno našla čiastka potrebná na rozumnú úpravu niekdajšieho trávnika. Samotný trávnik na tomto mieste sa neukázal ako najlepšie riešenie. Okrem áut ho ničia aj ľudia, smerujúci zo zastávky alebo z prechodu pre chodcov do polyfunkcie.
29. november 2015

Tomas

Auta parkuju na zaleni denne, s minimalnou investiciou by sa tomu dalo zabranit. Naozaj sa neda???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania