Ryby na brehu Kuchajdy

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 01. mája 2012

Na brehu Kuchajdy je mnozstvo velkych skapatych ryb.

03. máj 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Kuchajda je v zmysle platnej legislatívy i rybárskym revírom, pričom správcom rybárskeho revíru nie je mestská časť ale zodpovedným je Slovenský rybársky zväz Bratislava IV. Podnet rovnakého charakteru, ako je tu na stránke odkazprestarostu.sk, sme ešte minulý mesiac preposlali na vecne príslušný rybársky zväz. Na základe tejto požiadavky pracovníci rybárskeho zväzu pravidelne každé ráno kontrolujú breh a čistia ho od uhynutých rýb. V priebehu dňa zabezpečujú dočisťovanie pracovníci EKO podniku VPS, ktorého zriaďovateľom je mestská časť Bratislava - Nové Mesto, hoci čistenie je vo výlučnej spomínaného zväzu.
Dovolím si pripomenúť, že mestská časť sa pravidelne na jar stretáva s touto skutočnosťou a zatiaľ sa vždy preukázalo, že nejde o úhyn rýb z dôvodu znečistenia povrchovej vody, ale z dôvodu akosti rybárskej obsádky. Podľa mojich informácií by v najbližších dňoch mala byť známa správa hygienikov, ktorí by presné príčiny úhynu mali objasniť.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca MČ Nové Mesto
03. máj 2012

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Kuchajda je v zmysle platnej legislatívy i rybárskym revírom, pričom správcom rybárskeho revíru nie je mestská časť ale zodpovedným je Slovenský rybársky zväz Bratislava IV. Podnet rovnakého charakteru, ako je tu na stránke odkazprestarostu.sk, sme ešte minulý mesiac preposlali na vecne príslušný rybársky zväz. Na základe tejto požiadavky pracovníci rybárskeho zväzu pravidelne každé ráno kontrolujú breh a čistia ho od uhynutých rýb. V priebehu dňa zabezpečujú dočisťovanie pracovníci EKO podniku VPS, ktorého zriaďovateľom je mestská časť Bratislava - Nové Mesto, hoci čistenie je vo výlučnej spomínaného zväzu. Dovolím si pripomenúť, že mestská časť sa pravidelne na jar stretáva s touto skutočnosťou a zatiaľ sa vždy preukázalo, že nejde o úhyn rýb z dôvodu znečistenia povrchovej vody, ale z dôvodu akosti rybárskej obsádky. Podľa mojich informácií by v najbližších dňoch mala byť známa správa hygienikov, ktorí by presné príčiny úhynu mali objasniť.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca MČ Nové Mesto
25. júl 2012

Dušan Palčák

Dobry den, mame uz spravu od hygienikov?
18. jún 2014

Matúš Čupka

Ryby sú z brehu preč.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania