Račianska - nefunkčných viac lámp verejného osvetlenia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Pšenica 16. decembra 2022

Verejné osvetlenie na Račianskej ulici v MČ Nové Mesto je opäť čiastočne nefunkčné, v úseku medzi križovatkami Račianska-Pionierska a Račianska-Kraskova nesvieti cca 20 lámp (cca 8 v smere do centra, cca 12 v smere z centra), niekedy aj dve vedľa seba. Osvetlenie v tomto úseku je permanentným problémom, s firmou Siemens bojujem už niekoľko rokov, po X-tej sťažnosti niečo opravia (nikdy nie všetky) a po čase sa niekoľko stožiarov opäť znefunkční. Samozrejme, zo strany Siemens to nikto proaktívne nerieši. Volanie na ich nonstop dispečing tiež nemá veľký zmysel, lebo poruchy (križovatka Kukučínova-Kutuzovova a Kukučínova ul. pri OC Slimák), z ktorých tú prvú som nahlásil telefonicky už pred vyše mesiacom, doposiaľ neboli odstránené. Prosím o zaslanie firme Siemens. Foto je ilustračné.

16. december 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol dňa 16.12.2022 cca 00:23 nahlásený aj na stránke siemensu
https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp

S pozdravom,

Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. december 2022

Peter Czirak

Hlavne by ste to mali posielat mestskej spolocnosti Technicke siete, ktora sa tvari ako spravca osvetlenia, nech teda osvetlenie spravuje a zabezpeci, ze to Yunex opravi.
https://www.bakurier.sk/aktualne-dianie/clanok-generalnym-riaditelom-mestskej-firmy-technicke-siete-bratislava-bude-j-nyulassy
16. december 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
ja už akosi strácam prehľad.
Posledné mesiace žijem v predstave, že mesto ukončilo zmluvu so Siemensom a založilo si na túto činnosť vlastnú spoločnosť Technické siete.
Priamo tu na stránke OPS je však oznam, že "všetky podnety týkajúce sa porúch osvetlenia nahlasovať prostredníctvom tohto formuláru: www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp"
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/novinky/895/novy-sposob-nahlasovania-podnetov-tykajucich-sa-osvetlenia
Uvedené webové sídlo však patrí Siemensu, a nie je to webové sídlo Technických sietí.
Pán/pani admin, prosím, kto teda aktuálne spravuje verejné osvetlenie v Bratislave?
S pozdravom.
16. december 2022

Peter Pšenica

Dobrý deň,
aj na stránke Magistrátu Bratislavy (https://bratislava.sk/zivotne-prostredie-a-vystavba/verejne-osvetlenie) je stále odkaz na kontakty Siemensu tak ako doteraz a aj keď som v novembri dvakrát volal na uvedené číslo Siemensu, tak si to slečna "poznačila" a že to nahlási. Na druhej strane niekto z Magistrátu mi už dávnejšie tvrdil, že pripravujú prechod starostlivosti o verejné osvetlenie pod mestský podnik, takže skutočne je v tom neporiadok (možno zámerne, aby sa bolo na čo vyhovárať, lebo to kompetentným ide najlepšie).
16. december 2022

Peter Oravec

Zaiste nám to admin a/alebo magistrát radi jasne vysvetlia.
16. december 2022

Peter Czirak

Je to take kocurkovo, ze mame firmu YUNEX (byvaly SIEMENS), teda dodavatela a TECHNICKE SIETE (MESTSKA FIRMA), ktora sa tvari ako spravca. Bormalne by tomalo byt tak, ze ked je zavada tak sa to oznami spravcovi a ten to vybavi s dodavatelom alebo vlastnymi silami. V Bratislave mame samoobsluhu, ked spravca dava od tohto procesu ruky prec a tvari sa, ze sa ho to netyka a ze si to obcaniamaju vybavit sami. V takom pripade by ma zaujimalo, naco je taky spravca plateny z nasich dani dobry.
Stav osvetlenia v meste uz zacina byt kriticky a vyhovarat sa, ze sa raz svetla kompletne vymenia, nie je vhodne, pretoze to je zalezitost na niekolko rokov.
V kazdom pripade ak platime YUNEX-u zato aby sa svietilo, tak by mesto prostrednictvom svojej dcery TECHNICKE SIETE malo postarat aby si plnili zavazky.
16. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve na vyjadrenie, čakáme na vyjadrenie samosprávy.

Ďakujeme za trpezlivosť.

Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Technické siete Bratislava

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. január 2023

Peter Pšenica

Výborne, som zvedavý, kedy nás budú Technické siete Bratislava "informovať o priebehu riešenia", lebo k 10.1.2023 je stav taký, že v inkriminovanom úseku už nesvietia niekoľko stometrové úseky svetiel vôbec, napr. v smere z centra nesvietia žiadne svetlá od staveniska oproti Kraskovej ulici až po zákrutu pri Pedagogickej fakulte UK, teda dobrých niekoľko stoviek metrov, na opačnej strane nesvietia úseky 4-5 svetiel za sebou na niekoľkých miestach. Nesvietia ani dva priechody pre chodcov pri zastávke električky Ursínyho, hlavne že tam Magistrát s veľkou pompou dal pred voľbami namontovať silné dodatočné osvetlenie, ktoré teraz nesvieti a je tam totálna tma (ale tak marketing sa vo voľbách vyplatil...). Som zvedavý, kedy tam na priechode niekoho zrazí auto, potom sa konečne snáď kompetentní rozhýbu k činnosti a nebudú si len prehadzovať úlohy a zodpovednosť.
02. február 2023

Peter Pšenica

Dobrý deň, dnes je 2.2.2023 a nič sa nezmenilo. Síce už sa dlhšie nestalo, aby nesvietila polovica ulice ako to bolo napr. 10.1.2023, ale tých cca 20 svietidiel, na ktoré som poukazoval, stále nesvieti a kompetentných to zjavne netrápi. Mne je úplne jedno, či to má vyriešiť Siemens, Technické siete alebo ktokoľvek iný, faktom je, že uplynulo 1,5 mesiaca a nič sa nedeje. Výborná vizitka Magistrátu, sú tu už druhé funkčné obdobie, dokedy sa chcú vyhovárať na to, že "niečo pripravujú", ďalšie dve funkčné obdobia? Napr. oproti Pedagogickej fakulte UK na Račianskej nesvieti 5 svetiel za sebou, je tam úplná tma. Ale však pohoda, že? Možno by to chcelo ešte tri-štyri vizualizácie... Prikladám fotku z dnešného rána, ako jeden z dlhodobo nefunkčných stožiarov priam láka k tomu chytiť si drôty...
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. marec 2023

Peter Pšenica

Vážený Magistrát, Technické siete, Siemens či ktokoľvek kto to má riešiť, unúvali by ste sa konečne po viac ako 3 mesiacoch od vzniku poruchy (nahlásil som ju až po pár týždňoch) svetlá aj opraviť? Alebo budeme čakať do ďalších komunálnych volieb, kedy bude treba zase hrať chrumkavého? Je neskutočné, že taký dlhý čas na to totálne kašlete, napriek opakovaným podnetom, napriek hláseniam viacerými kanálmi, svetlá okolo Pedagogickej fakulty UK, okolo bytového domu Manhattan či okolo pneuservisu Mikona stále nesvietia a to aj niekoľko svetiel za sebou. Totálna hanba a vizitka len večných pekných rečí, ale skutek utek...
10. november 2023

Peter Pšenica

Dobrý deň, administrátor môže tento podnet uzavrieť, ale skôr ako "vyriešený" by som uvítal termín "uzavretý". Pretože série nefunkčných svetiel síce boli opravené, ale v danom úseku stále nefunguje dohromady cca 5 svetiel (nie však za sebou, ale jednotlivo), čo je ale zjavne pri tomto vedení Magistrátu a jeho staraní sa len o maľovanie červenej farby na ukrojené "cyklotrasy" bežný štandard, takže nemá význam, aby podnet zostával naďalej "v riešení", nakoľko ho aj tak nikto už ďalej riešiť nebude...
10. november 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na komentár.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. november 2023

Peter Pšenica

Medzitým už je tých nesvietiacich svetiel zase viac, v spomínanom úseku celkom asi 9-10 ks, pred Prezídiom policajného zboru a kus ďalej pred bytovým domom nesvietia vždy dve vedľa seba.
15. február 2024

Martin Uváček

aktuálne nesvieti viacero lámp pred Urban residence. ale nato tu dali vlastné podnety.
15. február 2024

Peter Pšenica

Áno, nesvieti celý rad svetiel cca 400 m od vyústenia Kraskovej ulice až po zákrutu pri Pedagogickej fakulte UK, smerom von z centra, v tejto veci som telefonoval na ich linku už pred vyše mesiacom a povedali mi, že už o tom vedia. Tak je super, že o tom vedia, oprava samozrejme v nedohľadne, ako vždy... Hlavne, že s prichádzajúcou jarou zase mesto zarobí červenú farbu a budú ju rozlievať na asfalt (alias "budovať cyklotrasy"). V tak katastrofálnom stave, v akom je osvetlenie Bratislavy za posledných cca 5 rokov nebolo nikdy predtým.
27. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. február 2024

Peter Pšenica

Dobrý deň,
minulý týždeň bola "veľká porucha" (teda celú úsek nefunkčných lámp) odstránená, avšak jednotlivé svietidlá resp. niekoľko dvojíc svietidiel stále nesvieti, dohromady ide asi o 12 svietidiel v tomto úseku. Bolo by zahodno to konečne opraviť. Fakt je ten, že potom, čo koncom decembra "majstri" karbobrúskami odrezali pôvodné svietidlá a nasadili LED osvetlenie, tak nefungujú aj niektoré stožiare, ktoré predtým svietili. Hoci mi pracovníčka na dispečingu Technických sietí tvrdila, že o tých poruchách vedia, dodnes neboli odstránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania