Radlinského-chýbajúca info o zrušenom parkovaní

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal Ferák 14. januára 2023

Na chodníku pri STU zvykli byť vyznačené parkovacie miesta. Tie boli ale pred nejakým časom "vymazané". Zostali však okraje parkovacích miest a čiastočne aj zvyšky parkovacieho miesta viditeľne vyznačené, čím mi ani nenapadlo že miesta už nie sú považované za vyznačené. Parkoval som na danom mieste 4 hodiny s platným parkovacím tiketom cez ParkDots, a vrátil som sa k autu s oranžovou nálepkou na okne. Za tmy a pri mokrej vozovke, a pri štandardne slabo vyznačených parkovacích miestach v celom meste, som sa nad tým ani nepozastavil. Za dňa už je vidno, že asi tu prebehlo čistenie čiar, ktoré však bolo nedotiahnuté. Férové by mi prišlo dočasné oznámenie typu "Tieto parkovacie miesta boli zrušené, zaparkujte prosím na miestach oproti" alebo niečo na ten spôsob.

14. január 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. január 2023

jajbolina

Ale veď tie kúsočky čiar neznamenajú vyznačený park. box. Toto je len výhovorka že ste nevedeli že tam nemáte parkovať. To si autor podnetu myslíb že mesto bude pri akomkoľvek zrušenom mieste inštalovať tabuľu Pakr. miesta zrušené? To si dosť dobre neviem predstaviť. Sú predsa park. zóny PAAS, zónu si viete nájsť v appkách.
24. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stotožňujeme sa s komentárom v diskusii a prosíme administrátora o uzavretie podnetu. Máme za to, že mesto Bratislava poskytuje informácie ohľadom prebiehajúcej implementácie parkovacej politiky v dostatočnom rozsahu, mapa zón (vrátane vyhľadávača ulíc, na ktorých je možné parkovať) je prístupná na webovej stránke venovanej parkovacej politike (https://paas.sk/mapa-zon/) a o zmenách fungovania jednotlivých lokalít informujeme aj na sociálnych sieťach.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. február 2023

Michal Ferák

Dobrý deň, veľmi ma mrzí tón odpovede. Nepatrím vôbec ku kritikom novej parkovacej politiky, a snažím sa sám dbať na dodržiavanie pravidiel. Mám pocit, že vôbec nedošlo k pochopeniu toho, čo píšem:
- daná ulica aj miesto kde som parkoval je vyznačené priamo na stránke PAAS ako súčasť zóny (viď príloha)
- aplikácia ParkDots ma sama umiestnila do zóny, v ktorej som si aj parkovanie zaplatil - ak by som stál mimo zóny, očakával by som, že aplikácia nebude tvrdiť že som v zóne
- sám som napísal, že za dňa je vidno, že miesta boli mazané, ja som parkoval za tmy a dažďa, kedy som nemal šancu rozoznať či ide o staré, vyšúchané čiary (v Bratislave úplne bežné) - teraz už viem a samozrejme, že už tam parkovať nebudem
- hľadal som všade informácie o zmenách v parkovaní na danom mieste, nenašiel som, poprosím teda Oddelenie vzťahov s verejnosťou, ak takáto informácia bola publikovaná, o pomoc s jej dohľadaním

Ešte by som doplnil jeden detail. Pýtal som sa pracovníka Paas ktory kontroloval autá v okolí, či sa tam teda môže parkovať. Jeho odpoveď: nemalo by sa, ale že on keď vidí, že keď má niekto zaplatený lístok, tak mu nálepku nedá. Ale že niektorí kolegovia sú striktnejší a dávajú všetkým. Mám rád, ak sa hrá fér, preto sa pýtam, prečo je takýto prístup povolený.

Nerád by som skĺzol do roviny, že ak niekto niečo kritizuje, je automaticky považovaný za hatera. Mojou snahou nebolo vyvliecť sa z toho, že som zle zaparkoval, ale nájsť riešenie ako to spraviť lepšie - tak, aby podobnú chybu zbytočne nerobili aj ostatní.
21. február 2023

Michal Ferák

Rovnako ešte doplňujem zopár fotografií, pretože tá, ktorú som pridal ako ilustračnú, nie je celkom dostatočná. Tu vidno, že na niektorých miestach neboli čiary dočistené poriadne. Môj celý argument je, že ak mi apka povie že som v zóne, vidím hoci aj zvyšky čiar (ešte raz: na Bratislavu nič nezvyklé, že sa čiary parkovacích miest vyšúchajú), nemám ako občasný návštevník centra odkiaľ vedieť že čiary boli recentne vymazávané (a to, uznajte, nedostatočne).
24. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve na dodatočné vyjadrenie.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania