Denné parkovanie a vjazd do historického centra

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Michal K. 27. januára 2023

Prosim o systemove riesenie vjazdu a parkovania aut do stareho centra pocas dna. Mnozstvo vozidiel kluckuje pomedzi chodcov, auta parkuju hocikde. V inych civilizovanych mestach je vjazd prisne obmedzeny na nevyhnutne minimum, zasobovanie je mozne iba cez noc a skoro rano.

28. január 2023

Notimportant

problém, ktorý trvá nielkoľko rokov, ešte keď bola starostkou p.T. Rosová...
28. január 2023

Notimportant

niekoľko
02. február 2023

Maros

Ventúrska-parkovanie-problémové

Dobry den, uz nejaky cas si vsimam velmi rusnu premavku vozidiel vratane parkovania na venturskej a celkovo v pesej zone. Pravidelne kazdych 10 metrov parkuje auto a za minutu prejdu po venturskej v pohode cez den aj 2-3 auta. Neviem ci je to nejaky zamer, ale napriklad pre male deti to urcite nie je aktualne pesia zona v pravom zmysle slova. Mozno s tym suvisi aj to, ze su spustene zatarasy pri americkej ambasade a vjazd do pesej zony nikto nekontroluje. Aj zasobovanie bolo vzdy obmedzene do 9 a potom az neskor vecer. Prosim pozrite sa na to, je to neunosne. Vdaka.
03. február 2023

Andrej

v tejto lokalite navyse chyba akakolvek regulacia dopravy, znacenie. ak povolujete (alebo aj umoznujete necinnostou) takyto vjazd tak zabezpecte prechody pre chodcov, znacenie max rychlosti tak ako je to inde a aj kontrolu tychto pravidiel (napr. by tam mala policia merat rychlost na venturskej). takto je tam iba chaos a nikto nevie co plati a o bezpecnosti ani nehovoriac, ved tam su podniky a co ak ma clovek vypite a smikne sa pod auto? alebo co ak zastanem alebo si sadnem na zem a neumoznim prejazd vozidlu? preco nechcete riesit tuto hanbu mesta? v koho prospech pracuje mesto?
03. február 2023

Andrej

btw. teda aj v tejto lokalite asi odporucate ako riesenie pouzit pre chodcov reflexne prvky? :D
07. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet ohľadom parkovania áut v centra Starého Mesta. Pracujeme na tom, aby sme prísnejšie kontrolovali procesy udeľovania povolení na vjazd. Takým spôsobom chceme zabrániť neopodstatneným povoleniam alebo ich zneužívaniu. Pešia zóna má byť v prvom rade bezpečnou a príjemnou zónou pre chodcov, autá majú byť občasnou nutnosťou zo správnych dôvodov. Akonáhle budeme mať k dispozícii bližšie informácie ohľadom organizácie dopravy a udeľovania povolení, budeme Vás samozrejme informovať.

Za čas a pochopenie Vám veľmi pekne ďakujeme.
S pozdravom,

Samuel Zahradník

Koordinátor podnetov
Tlačové oddelenie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania