Ambroseho - chýbajúci kôš

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Niekto odstránili v celom okolí koše pre psie exkrementy a nedal nové. Mam to hádzať na zem.

23. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mestská časť Bratislava-Petržalka realizovala v rokoch 2021-2022 hromadnú výmenu odpadových košov v rámci intravilánu k.ú. Petržalka. V súvislosti s výmenou košov boli v rámci sídliska postupne odstránené aj všetky pôvodné typovo nejednotné odpadové koše, takže aj koše na psie exkrementy. Exkrementy sa zbierajú spoločne s uličnými smeťami do nových betónových košov, ktoré sú vybavené aj zásobníkom s vreckami na exkrementy. V súvislosti s touto zmenou mestská časť už nevie zásobovať pôvodné (zelené) koše na psie exkrementy, vreckami v trhacích blokoch.

Psí exkrement je komunálnym odpadom, takže ho môžete uložiť do ktoréhokoľvek koša umiestneného v rámci verejných priestranstiev. Majitelia psov, ktorí uhradia dane za psa si môžu prísť na oddelenie životného prostredia, Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka vyzdvihnúť zásobník s vreckami na psie exkrementy, ktorý je možné pripevniť na vôdzku, vrátane 12 náhradných roliek. Veríme, že aj týmto spôsobom „psíčkarov“ podporíme v zbieraní exkrementov a spolu vytvoríme čistejší priestor okolo nás.

Čo sa týka náhrady betónovým košom, plány pre lokalitu Ambroseho preveríme.
Kto? Referát čistoty a poriadku
Kedy? január 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
24. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prinášame ešte dopĺňujúcu odpoveď od pracovníčky referátu čistoty a poriadku:

Na doplnenie zasielame prehľad všetkých košov v predmetnej lokalite, kde môžete vidieť pokrytie odpadovými košmi, šípkou sú vyznačené koše, kde nájdete vrecká na psie exkrementy. Betónové koše sú osadené v primeranej dochádzkovej vzdialenosti od pôvodných košov na psie exkrementy a poskytujú za ne plnohodnotnú náhradu. Nové koše sú kapacitne väčšie a navyšoval sa aj počet vreciek z 50 ks na 500 ks. Uvedenými zmenami sme sa práve naopak snažili obyvateľom zlepšiť verejný priestor a skvalitniť poskytované služby.
Kto? Referát čistoty a poriadku
Kedy? január 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania