Padlých hrdinov-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
Katarina Harčová 01. februára 2023

Je to jediný zelený priestor v Biskupickej starej mestskej časti na venčenie.(Padlých hrdinov, Trojicne namestie, Biskupická ulica), v súčasnosti sa všade zákaz voľného venčenia psov.

Vo svete preferuje politika voľného venčenia psa (Praha, Londýn, ...) - preto príkaz mať psa na vodítku a zákaz pohybu psa nariadený skrz bývalého starostu Péka je úplne mimo realny svet a situáciu v Biskupiciach. V parkoch a na zelených priestranstvách by mala byť možnosť voľneho pohybu psa, ako to je napr. aj v Prahe.

Je to jediný hodný priestor na venčenie a vybehanie štvornožcov, šťastný pes = spokojní susedia a tichšie ulice. Stačilo by pridať 2-3 koše s vreckami na extrementy a situácia by bola v danom priestore vyriešená.

Vopred ďakujem za skoré riešenie podnetu.
Katarína Harčová

01. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Podunajské Biskupice
06. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Všeobecne záväzné nariadenie Mestskej časti Bratislava-Podunajské Biskupice č. 8/2015 o podmienkach držania psov na území mestskej časti, schválené miestnym zastupiteľstvom, upravuje niektoré podmienky držania psov, vymedzuje miesta, kde je voľný pohyb psa zakázaný, zákaz vstupu so psom atď. V zmysle predmetného nariadenia vstup so psom je zakázaný o.i. na plochy verejnej zelene na Biskupickej ulici (od Trojičného nám. po DK Vesna na Biskupickej ul.č.1; na plochu verejnej zelene na ulici Padlých hrdinov (od Trojičného nám. po Dneperskú ulicu). Predmetné plochy sú označené v zmysle uvedeného nariadenia.

Odd. ŽP,OaCH

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania