Námestie hraničiarov - nevhodné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ondrej Klokoč 04. februára 2023

Dobrý deň, touto cestou využívame možnosť podať podnet na vyriešenie príliš silného osvetlenia, ktoré nám svieti priamo do spálne. Intenzita bieleho svetla je tak vysoká, že nepomôže ani zastretie okien a vzniknutý rušivý svetelný smog sa značne odráža na kvalite nášho spánku, resp. spánku vôbec.

Touto cestou vás žiadame o opätovné vypnutie predmetnej lampy verejného osvetlenia.

Ak je vôbec nutná i táto druhá lampa, tak určite do budúcna by bolo vhodné ju vymeniť za nové s oranžovým svetlom a výškou pod úroveň okien 1. poschodia s krytom, ktoré nevyžaruje do horného polpriestoru a zároveň okien.
Ďakujeme vopred

04. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. február 2023

Ja

Čo takto, skúsiť tie žalúzie sklopiť?
05. február 2023

Ondrej Klokoč

To si vazne tak hlupy? 🤷‍♂️
05. február 2023

Jakub

Pri tomto type staznosti mam vzdy pocit ze ten problem je v tom ze obcan nema doma zatemnovacie zavesy, (maju ich aj v Ikea). a ze sa zbytocne pripravuje stazovatel o moznost zlepsit svoj spanok v lete kedy slnko a nie lampa budi uz o piatej;)
05. február 2023

Peter

Riesil som nieco podobne, nebola to sice lampa verejneho osvetlenia, ale svetlo ktore osvetlovalo jeden parkovaci dvor kam som mal okna. Ak sa veci nepohnut. Treba to riesit cez regionalny urad hygieny. Pod hrozbou pokuty z uradu to svetlo nakoniec aspon sklopili.
05. február 2023

Ondrej Klokoč

Mily Jakub aj verejne osvetlenie ma splnat parametre. Nejde o zaves, ale o biele svetlo nevhodnej ontenzity modreho spektra a nevhodne teleso, ktore ma svietit dole a nie vsetkymi smermi.
05. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
20. máj 2023

Jan Tosinsky

Oranžové svetlo asi ťažko. Sodíkové výbojky už nebude nikto osadzovať. To oranžové svetlo z nich bola z núdze cnosť, nie je vôbec vhodné na pouličné osvetlenie.
Osadzovať sa budú už len LED svietidlá s bielou farbou, ktorá je vhodná na pouličné osvetlenie.

Zvyknite si.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania