Černyševského - budovanie cyklotrasy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Yvet 20. februára 2023

V súčasnej dobe ekonomických problémov mestských častí v Bratislave je zaujímavé, že Petržalka má zrejme prebytok financií. Inak si nie je možné vysvetliť odkiaľ sa našli peniaze na zničenie v podstate dobrých chodníkov a ich prebudovanie na údajnú cyklotrasu, ktorej využitie cyklistami je úplne minimálne. Cyklotrasa sa vybudovala na Černyševského ulici za cenu zničenia verejnej zelene a vytvorením dvoch aj troch chodníkov vedľa seba, teda vzhľadom na ich šírku v podstate ciest. Tak sa vlastne táto časť ulice stala súvislou betónovou plochou. Takto si vedenie Petržalky predstavuje prístup k úsporným opatreniam, veď zvýšime dane a občania to vďačne zaplatia! Tiež je to "správny" prístup k riešeniu klimatickej krízy!

21. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, o stanovisko sme požiadali príslušný referát.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? február 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
21. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Cyklotrasy sa stavajú v rámci využiteľných zdrojov do budúcna a kvôli spleti bytových domov, pozemných sietí a vlastníckych práv nehnuteľností sme nútení zasiahnuť aj do zelených pásov.

Aj z vašej fotografie je však zrejmé, že v okolí je naďalej dostatok zelene. V susedstve je zároveň zrevitalizované Šrobárovo námestie s ďalšou zeleňou či novým workoutom.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? február 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
21. február 2023

Yvet

Odpoveď typická pre byrokrata, ktorý si podnet ani poriadne neprečítal. Cyklotrasy sa budujú podľa existujúcich zdrojov, ale keď podľa zverejňovaných údajov nie sú peniaze na riešenie havarijných situácií s terasami, zničenými cestami a chodníkmi... tak je potrebné peniaze z projektov, ktoré nie sú nevyhnutné presunúť tam, kde chýbajú. Tak dokáže uvažovať rozumný hospodár, nie však byrokrat Matovičovho formátu!
22. február 2023

Lucka

@yvet a v konečnom výsledku vás aj tak takmer zramuje cyklista na normálnom chodníku, hneď vedľa cyklochodníka - true story z dneška, takže toľko k týmto skvelým cyklochodníkom
26. február 2023

Milan

Lucka neprehánaj.Mohlo sa stať.Choď sa pozrieť cez víkend na cyklotrasu v dostupnosti obytných zón.Pešiaci,mamičky s kočíkmi,psíčkari,bežci,občas pobehujúce deti.Mňa,ako cyklistu hustá doprava,vodiči nedodržujúci odstup,často prinútia použiť chodník.Viem,že tam nepatrím, tak som opatrný ,ohľaduplný aby chodci boli ku mne tolerantný.
26. február 2023

Yvet

Základný princíp podnetu nie je v budovaní cyklotrás, ale v tom, že státisíce eur sa majú použiť, kde je potrebnejšie, teda riešenie havarijných stavov. Tie však nik nerieši, pretože nie sú na to peniaze!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.