Svoradova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Zora 09. marca 2023

Dobry vecer, Jedna z dvoch prístupových ciest ku základnej škole Podjavorinská 1 je zo Svoradovej. Väčšina detí tadiaľ chodí do školy. Vzhľadom na zaparkované vozidlá v zákrute, nie je možné vidieť blížiace sa auto. Jedine tak, že vkročíte na cestu. Veľmi veľa áut ide neprimeranou rýchlosťou. Je tam síce spomaľovač, ale vodiči, ktorí toto miesto nepoznajú, idú plnou rýchlosťou aj cez spomaľovač. Nie je tam žiadne označenie, že je tam ZŠ, žiaden vyznačený prechod pre chodcov. pokiaľ viem, v dávnej minulosti sa tam stala dopravná nehoda s doživotnými následkami pre dieťa. Bolo by možné, tam inštalovať Nejaké signalizačné zariadenie alebo nakresliť na chodník výstražné označenie pozor škola? Ďakujem

09. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Posunuli sme ho príslušnému oddeleniu, ktoré sa ním bude zaoberať. Akonáhle budeme mať bližšie informácie o jeho riešení, budeme vás kontaktovať.

Vaša spätná väzba a participácia na správe a dianí v našom Starom Meste je pre nás dôležitá, ďakujeme za ňu.

Za Váš čas a pochopenie Vám ďakujeme.
S pozdravom,

Samuel Zahradník

Koordinátor podnetov
Tlačové oddelenie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk
17. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Vašu trpezlivosť. Situáciu na Svoradovej ulici sme konzultovali s oddelením dopravy. V rámci rekonštrukcie ulice bolo realizovaný projekt organizácie dopravy (POD) s trvalým dopravným značením (TDZ), ktoré bolo vypracované dopravným inžinierom, pričom bola adekvátne zohľadnená bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky, vrátane chodcov prechádzajúcich cez Svoradovu. V predmetnej časti Svoradovej ulici sa jedná o spomaľovací prah s priechodom pre chodcov a stĺpiky po obidvoch stranách miestnej cesty.
Z tohto dôvodu aktuálne nie je v príprave ďalšia úprava cestnej komunikácie alebo ďalší projekt organizácie dopravy. Situáciu však budeme monitorovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.
S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravy

Samuel Zahradník

Koordinátor podnetov
Referát komunikácie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk
23. apríl 2023

Zora

Dobry deň, nie som spokojná s odpoveďou. Neviem, akým spôsobom ochránia stĺpiky na chodníku deti prechádzajúce každé ráno cez cestu. Ako budete situáciu naďalej monitorovať? Čo to prosím konkrétne znamená? Budete sa tam chodiť pozerať? Nestačí vám, že vám píše rodič, ktorý tadiaľ každé ráno vodi dieťa do školy a hovorí, že tá časť cesty nie je Bezpečná?
To je naozaj taký problém namaľovať na cestu výstražný trojuholník “pozor škola”? Či znovu nakresliť priechod pre chodcov, ktorý tam evidentne predtým nakreslený bol? (Sú tam po ňom zbytky…)
Opakujem, nie každý si všimne dopravnú značku (je v zákrute) pod stromami.
Tak isto, keď chce dieta vidieť, či nejde auto a môže prejsť na druhu stranu, musí vojsť na vozovku, keďže je v zákrute. Píšem z osobnej skúsenosti, už niekoľkokrát si šoféri značku nevšimli a vleteli plnou rýchlosťou na spomaľovací pruh, ktorý je zároveň priechodom pre chodcov. Takze nie, nesuhlasim s dopravným inžinierom, že bola adekvátne zohľadnená bezpečnosť všetkých účastníkov premávky s nadalej trvám na prehodnotení situácie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania