Korene stromov demolujúce chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený

Akym sposobom je mozne vyriesit situaciu na Blumentalskej kde korene stromov doslova demoluju chodnik a zacina byt pomaly nebezpecne tadial chodit? Rad by som vedel odpoved kompetentnych.

02. apríl 2015

lejdy

Takéto podnety radšej nenahadzujte, lebo vám tých pár stromov hneď zrúbu. To je totiž najjednoduchšie tupé riešenie podľa goriláckych úradníkov. To, že by mohli opraviť celý chodník s dlažbou a upraviť obrubníky okolo stromov je pre nich veľmi náročné na rozmýšľanie. Čo tam po stromoch, kyslíkoch, ochladzovaní v horúčavách, zlepšení klímy...
14. apríl 2015

Michal

Je smutné, že páni na radnici Starého mesta nedokážu dať ani odpoveď na otázku. Nehovorím už o tom, že by to malo riešiť... to je asi mega sci-fi. Načo tam sedia, okrem toho že berú plat z našich daní?
24. júl 2016

Peter Oravec

Rozbitý chodník a obrubníky stromov na Blumentálskej

Na celej dĺžke Blumentálskej ulice je totálne rozbitý chodník a obrubníky stromov. Prosím o opravu.
25. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ospravedlňujem sa, že nikto nereagoval na tento podnet. Situáciou na Blumentálskej sa, samozrejme, zaoberáme. Priznám sa, že riešení nie je mnoho. Jedným z riešení je odstránenie asfaltu a betónu z koreňového systému, čím sa logicky zmenší a zúži chodník. Nahradiť asfalt dlažbou situáciu nerieši, pretože dláždiť koreňový systém je nezmysel. Ako najperspektívnejšie riešenie sa javí obnova stromoradia nový stromami, ale už teraz si viete predstaviť, tú reakciu časti verejnosti. Poprosím, páni, skúste navrhnúť riešenie Vy. Ďakujem.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
27. júl 2016

Michal

Ďakujem za stanovisko pánovi starostovi.... aj keď neskoro ale predsa. Ako sme spolu diskutovali na inom fóre, verím že dodrží svoje slovo a otázku Blumentálskej bude riešiť komplexne.... stromy, chodníky, parkovanie, odpadkové koše. Aktuálne mám informáciu, že pán Tomáš Fraňo odborník na dendrológiu, už rokuje s ľuďmi na radnici ako šetrne ošetriť korene stromov tak, aby sa nepoškodili a dal sa opraviť chodník popri nich. Rovnako ako sa to spravilo na Poľnej pred dvoma rokmi. Korene sa odkryli, orezali a chodník okolo sa opravil. Verím, že podobné riešenie sa bude realizovať aj na Blumentálskej.
02. júl 2019

Martin Uváček

V tejto časti ulice sú už stromy oslobodené od asfaltu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania