Kysucká-nedokončená rekonštrukcia

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
Ján 12. marca 2023

Nedávna rekonštrukcia bufetu a WC od januára 2022 minulého roka. Jediné čo je vidieť, že budova je obložená drevom. Zvnútra je WC v dezolátnom havarijnom stave. Deklarovaná rekonštrukcia za 300 000 € je po vyše roku len v začiatku . Okolie je nedokončené .

13. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Predmetné miesto nepatrí do správy MČ BANM, preto postupujem zodpovednosť za riešenie podnetu na Magistrát hlavného mesta.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
13. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
16. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet, chceli by sme uviesť veci na pravú mieru.

Zámer rekonštrukcie bufetu vznikol už pred rokmi, pričom keď sa začala pripravovať projektová dokumentácia, bolo rozhodnuté rekonštruovať len priestor bufetu a spevnené plochy pred bufetom. Toalety teda neboli predmetom rekonštrukcie, boli určitý čas uzavreté počas prác nakoľko nebolo možné pracovať na stavbe bez odstavenia toaliet (elektrina, voda apod.).

Práce na rekonštrukcii bufetu samotného sú hotové, čakáme na vydanie kolaudačného rozhodnutia od príslušných úradov. Vonku ešte plánujeme na jar drobné sadové úpravy (trávnik) a prestrešenie pred bufetom.

Čo sa týka toaliet, odstávku sme využili na drobné opravy vo vlastnej réžii (vymaľovanie stien a zárubní, oprava drobných závad na umývadlách a toaletách, výmena kazetového stropu). Bohužiaľ toalety sa nachádzajú v starom betónovom skelete, takže niektoré závady ako zatekanie na niektorých miestach na kazetový strop by sa muselo riešiť komplexnou a nákladnou rekonštrukciou. Miesto na fotke, kde je opadnutá omietka máme v pláne opraviť teraz na jar, počas mrazov to nebolo možné.

Ďakujeme za pochopenie,

S pozdravom,

Mestské lesy v Bratislave
28. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

Avizovane opravy na toaletach boli vykonane.

Dalsi stav budeme sledovat a v pripade havarie urgentne aj odstranovat.

Dakujeme velmi pekne.

Mestké lesy v Bratislave
05. apríl 2023

Ján

Rekonštrukcia bufetu a kúsok plochy pred bufetom stálo 300.000 € ?
To je na bývalé koruny 9 miliónov. Za čo to bolo tak predražené a trvalo to cca 1 rok.
Za 300. 000 sa dájú postaviť 3 rodinné domy na kľuč v hodnote každého 100.000 € podľa tohtoročného katalógu od výrobcu samozrejme bez ceny pozemku.
Čo sa týka prestrešenia pred bufetom to tam už bolo a slúžilo dlhé roky dobre. Nebolo ho treba meniť. Možno len urobiť bežnú údržbu . Čo sa týka strechy celého objektu tak sa dá zaizolovať proti zatekaniu za neveľkú cenu. 1m2 striekanej izolácie aj s prácou stojí cca 15 - 20 €. A to do zrekonštruovaného bufetu bude zatekať? Podľa tohto by nemala byť táto rekonštrukcia skolaudovaná !
05. apríl 2023

Antoan

Strecha základ budovy je v zlom stave. Začnú dažde a zase to zatečie ! Dvere do bufetu a do WC sú dobyté a pokrivené a to natreli na šedo a je to v poriadku ? Schodisko v amfiteátri je v rozpadajúcom sa stave. Povrchná rekonštrukcia za veľké peniaze. Takto sa mrhá peniazmi daňových poplatníkov.
05. apríl 2023

Antoan

Schodisko v amfiteátry .
05. apríl 2023

Antoan

Schodisko.
05. máj 2023

Ján

Strecha na Bufete a WC je poškodená a pri daždi hrozí že bude do objektu znova zatekať. Čo to bola za drahú rekonštrukciu bez opravy strechy ? Základ každej rekonštrukcie je oprava strechy ak je v zlom stave ako v tomto prípade.


Prosím preposlať samospráve.
23. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobry den Jan,

Pri projekte rekonstrukcie, ktora sa zacala planovat v roku 2018/2019 bolo rozhodnute len o oprave samotneho bufetu a priestoru pred nim. Toalety ako aj amfiteater neboli sucastou rekonstrukcie a to z financnych dovodov.

Samotna strecha sa mala opravovať len v pripade, ze sa pocas rekonstrukcie bufetu sa zisti vlhnutie stropov. Opciu sme nevyuzili, nakolko sa vlhnutie stropov nepreukazalo.

Dakujeme.

Mestské lesy v Bratislave
16. jún 2023

Ján

Za čo bola potom taká vysoká suma ? To je neskutočne predražené len za malí bufet. Bolo by to vhodné preveriť nezávislým orgánom.
17. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

otazka bola preposlaná samospráve.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.