Bazovského-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Jozef Kováč 15. marca 2023

Dobrý deň,
prosím o zmenu vyznačenia parkovacích na Bazovského ulici pri Centre rodiny, ktoré sú na fotografii, tak aby chodník spĺňal zákonom stanovenú šírku pre chodcov, teda 1.5m. Aktuálne ma časť chodníka, ktorá zostala pre chodcov cca 90cm a chodník šírkou nevyhovuje. Chodník využívajú aj mamičky s kočíkmi smerujúce do Centra rodina pripadne na ihrisko, ktoré by zákonných 1,5m určite ocenili.

16. marec 2023

Odpoveď samosprávy

V decembri 2022 bol zverejnený projekt rezidenčného parkovania v zóne 01, ktorej súčasťou je aj komunikácia Bazovského. Zásadou rezidenčného parkovania je možnosť parkovať len na vyznačených parkovacích miestach v súlade s príslušnými zákonmi a normami. Súčasťou rezidenčného parkovania je aj možnosť zachovania parkovania na chodníkoch pri splnení požiadaviek príslušných noriem a zákonov.
V danom úseku Bazovského komunikácie budú parkovacie miesta vyznačené tak, aby bola dodržaná priechodná šírka pre chodcov min. 1,5 m, čiže pôjde len o čiastočné parkovanie na chodníku, nie ako doteraz. Takto riešené parkovacie miesta budú vyznačené najneskôr do 30.09.2023.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
16. marec 2023

Jozef Kováč

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania