Mokrohájska cesta-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý

Kôš na Mokrohájskej ceste 10 na psie exkrementy je pravidelne v takomto stave. Preplnený (aj smeťami, nakoľko je pri chodníku v smere na Železnú), vynáša sa raz za mesiac (niekedy ani to nie), viac než dva roky tu neboli doplnené vrecká.

27. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Kos bol instalovany mestskou castou, s tym, ze bola dohoda so spravcom bytoveho domu Forrest Park, ze nadobu budu vyprazdnovat. Kos si ziadali oni. Dokonca sme ponukli , ze im vieme zabezpecit vrecia a sacky do kosa - treba si po ne prist. Spravcovi sme niekolkokrat podobny podnet odstupovali. Budeme ho opatovne kontaktovat.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
29. marec 2023

Peter

Zisťoval som informácie u vlastníkov bytového domu Mokrohájska 10 a.... Nuž bytový dom si už zaplatil verejné osvetlenie 3 pouličné lampy, ktoré aj napája zo svojej (v súčasnosti nie lacnej) el. energie, nakoľko mesto a ani mestská časť Karlova Ves neboli a nie sú si schopné plniť túto základnú funkciu a bola na danej ulici tma (ani pri súčasnej rekonštrukcii chodníka k TESCU kde bude osvetlenie, nebola mestská časť Karlova Ves schopná to osvetlenie potiahnuť ďalej a konečne napojiť po 8 rokoch! . Taktiež boli ochotní dočasne vysýpať smetný kôš, zakiaľ sa nenájde iné riešenie /lebo pre mestskú časť to bola záťaž/ no momentálne ich to stojí cez 60€ + DPH a už to nie je ochotný bytový dom znášať na svoje náklady. Čiže zbytočne ich bude oddelenie dopravy a ZP opätovne kontaktovať, má si mestská časť Karlova Ves v spolupráci s mestom plniť svoje zákonné povinnosti a nie prenášať to na bytovky.
A to sú v tejto lokalite aj iné problémy ako napríklad nevysýpanie smetí-KV nevie zabezpečiť preznačenie ulice a kontrolovať + zimná údržba (našťastie posledné zimy sú mierne a prebralo údržbu tuším mesto).
02. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Na zaklade odporucenia spravcu, pristupujeme k odstraneniu kosa z uvedeneho miesta.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
17. apríl 2023

Andrea

Rada by som sa informovala, prečo sa mestskej časti Karlova Ves teda musia platiť dane za psa (len na Mokrohájskej ceste je cez 10 psov), keď mestská časť nie je schopná zabezpečiť ani základ, akým je kôš na smeti?
24. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samospráva bola kontaktovaná na dodatočné vyjadrenie.
Čo sa týka podnetu- ten bol vyriešený, nakoľko bol odpad odprataný.

S pozdravom,
Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Kos sme zabezpecili, taktiez sme ponukli pravidelnu moznost odberu vriec a sackov. To bolo z nasej strany podmienkou na instalaciu kosa. Dohoda bola jednostranne porusena zo strany spravcu - prestali kos vysypat a nemaju zaujem v tom pokracovat. Kazdy oficialne prihlaseny pes, teda jeho majitel, ma narok kazdy rok na niekolko sto sackov na psie exkrementy bezplatne. Takyto naplneny sacok je mozne vyhodit i do bezneho maleho kosa na zmesovy komunalny odpad.
Podnet navrhujeme uzavriet.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
24. apríl 2023

Peter

Nech mestská časť Karlova vesnapíše, kde najbližšie od Mokrohajskej je ňou vysýpaný koš a až potom nech sa podnet uzavrie. Ako môže samosprava prenášať na bytové domy svoju náplň? Teraz je to osvetlenie, psie koše a do buducna čo ešte? Vôbec sa o túto lokalitu nestará /ani o Dúbravskú cestu,/, tak nech sa jej vzdá v prospech inej mestskej časti.
24. apríl 2023

Andrea

Žiaľ, najľahšie je označiť niečo takto online za vyriešené, keď sa to priamo netýka ľudí, ktorí za to majú zodpovednosť. Tu nejde o nárok na sáčky na exkrementy. Tie si vie každý majiteľ psa zabezpečiť sám. Skúste si prejsť túto ulicu a prislúchajúci chodník smerom na Železnú/k Tescu. Všade sú rozhádzané odpadky, či je leto alebo zima. Ako to bude vyzerať teraz, keď sa tu už nenájde žiadny kôš? Cestou na Železnú nechodia len obyvatelia Mokrohájskej cesty, často tu prechádzajú napríklad venčiaci zo Slobody zvierat, turisti alebo deti zo školy. Kde vyhodia sáčok/smeti ľudia, čo nemajú prístup k zamknutým kontajnerom pri Forest Parku? Ako sú vlastne používané nemalé dane, ktoré sa platia Karlovke, keď nie je možné zabezpečiť vysypávanie koša, ktorý tu bol v celej lokalite jediný? Ako to, že v ostatných mestských častiach to funguje, či už sa jedná o koniec Petržalky alebo na dlhé slepé ulice v Rači?
28. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve. Podnetu sme zmenili status na uzavretý, nakoľko MÚ Karlova Ves označila za zodpovedný subjekt správcu bytového domu Forrest Park.


S pozdravom,
Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. apríl 2023

Peter

Ako chápem, že admin nemá právomoc prinútiť Karlovu Ves na vyriešenie problému a preto stav uzavretý. Tak či onak je to až na smiech cez slzy, že bytový dom je označený za zodpovedný subjekt mestskou časťou za niečo čo mu nepatrí (ani pozemok, ani kôš a ani nemá suplovať miestne služby-za to si obyvatelia platia dane). Ale tak je po voľbách, obyvatelia už nie sú na prvom mieste :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania