Pribinova-osvetlenie-nefunkčné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

VO č. 047004, 047006, 047012 nesvítí

03. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, preposlali sme ho spoločnosti Siemens, ktorá zatiaľ zabezpečuje jeho údržbu. Podnety ohľadom osvetlenia môžete nahlasovať aj priamo dodávateľovi, a to prostredníctvom webovej aplikácie https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp

Formulár Vás po zadaní ulice a popisného čísla presmeruje na mapu s presným vyznačením svetelných bodov pre ich ľahšiu identifikáciu v prípade, že nepoznáte čísla jednotlivých stĺpov verejného osvetlenia - dodávateľ na základe popisného čísla stĺpu zabezpečí opravu svietidla, a to do 5 dní, ak sa svietidlo nachádza pozdĺž komunikácií I. a II. triedy, alebo do 14 dní v prípade komunikácií III. a IV. triedy.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. apríl 2023

Štěpán

Dobrý deň,
ďakujem za postupenie podnetu spoločnosti Siemens.

Vzhľadom na to, že spoločnosť Siemens údržbu verejného osvetlenia (vrátane údržby samolepiek s evidenčnými číslami) očividne dlhodobo zanedbáva a neposkytuje žiadnu spätnú väzbu k zaslaným hláseniam porúch, nemožno sa spoliehať na dodržanie stanovených lehôt na opravu a nie je vhodné tento podnet označovať ako vyriešený, kým nebude náprava overená nezávislou osobou alebo spoľahlivo zdokumentovaná.

Odporúčaný formulár spoločnosti Siemens (https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp, resp. http://www.slm.lighting/hsvo/m.report.jsp?city=ba) má bohužiaľ príliš mnoho nedostatkov, ktoré ho robia v teréne z mobilného telefónu prakticky nepoužiteľným.
- zvolená podkladová mapa je veľmi nekvalitná a nevhodná, nie sú v nej dostatočne zreteľné dopravné ani iné plochy, zobrazený výrez mapy je príliš malý a mapou nemožno posúvať ani meniť zoom, takže mnohokrát nie je možné lokalitu identifikovať
- zadaním konkrétnej adresy je možné získať iba číslo svetelného miesta nachádzajúceho sa v tesnej blízkosti adresného bodu. Číslo lampy vzdialenej od budov alebo nachádzajúce sa pri rozľahlejšej budove (ďalej od definičného bodu adresy) nie je možné z mapy zistiť. Ani zadaná adresa nie je v zobrazenej mape zvýraznená.
- rozhranie neposiela ohlasovateľovi žiadne potvrdenie vloženého podnetu, neprideľuje podnetu identifikačné číslo, nezverejňuje vložené podnety a stav ich riešenia, nezasiela žiadne spätné správy o postupe riešenia.
- nie je možné vkladať žiadne identifikačné ani dokumentačné prílohy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania