Haanova - zle vyspádovaná cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Zle vyspadovana cesta na adrese Haanova 39 sposobuje obrovske mlaky na ceste po kazdom vacsom dazdi. Rozsah mlak je zvycajne cca 2*3m niekedy az v hlbke okolo 6cm, takze sa casto.pouzivana cast komunikacie stava neprechodnou.

11. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, preverí ho príslušný referát.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
14. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Dobročáni.

Po preverení konštatujeme, že sa podnet nachádza v evidencii pracovníčky referátu investičných činností a je zaradený do plánov opráv. Všetky opravy sú po obhliadke prioritizované podľa urgencie a opravované postupne/podľa možností a rozpočtu. Na teraz nevieme odhadnúť časový horizont uskutočnenia opráv. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
01. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe informácie od našej pracovníčky, miesto bolo vlani opravené.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? máj 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
01. február 2024

Eva

Dobry den,

pravdepodobne mate zle informacie z terenu. Tato praca do dnesneho dna opravena nebola, hoci pisem podnety emailami od roku 2019.

Rozbitu cestu ste opravili v roku 2023, za co sme vdacni.

Kedy sa prosim vyspaduje cesta, aby kanal nebol na kopci a aby nam tu uz nevznikali mlaky po kazdom vacsom dazdi?

Dakujem.
01. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na uvedenom mieste je problém s podložím, a to pravdepodobne kanalizačnej prípojky bytového domu, ktorá je v zodpovednosti správcu bytového domu. Ak ide o priesak kanalizačnej prípojky, čoho následkom je podmáčané podložie, ani opätovné vyspádovanie nezabráni prepadu, ktorý sa na mieste už udial a akýkoľvek pokus o opravu spádu je kontraproduktívny.

Obyvateľom bytového domu odporúčame obrátiť sa na svojho správcu, a to so žiadosťou o dôkladnú kontrolu kanalizačnej prípojky.

Opravu výtlku okolo kanalizačného vpustu mestská časť zabezpečila.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
28. február 2024

Eva

Dobry den, pani Ryza,

dakujem za Vasu pracu pre nasu mestsku cast a velmi si cenim upravy a vylepsenia, ktore pravidelne sledujem.

Kedy prosim nastal problem s podlozim na nasej ulici? Byvam tu 8 rokov a cesta sa za ten cas nezmenila. Pokial viem, bytovy dom by nemal zasahovat do mestskych komunikacii. Nas spravca neeviduje ziadnu poziadavku mestskej casti na opravu kanalizacneho potrubia. Zaroven mi uz Vasi kolegovia 4x potvrdili, ze sa zle vyspadovana cesta bude riesit. Najskor to bol pan Raus v januari 2019, ktory ma informoval, ze ziadost sa posiela na priame vybavenie. Potom rovnako pani Broszova v aprili 2019 a v oktobri 2020 a nakoniec mi aj pani Abrahoimova vo februari 2022 potvrdila, ze je to zaradene do planu oprav.

Ak mal tento problem riesit bytovy dom nerozumiem, preco nasa domova sprava nebola ani raz informovana od roku 2019.

S pozdravom
Eva Pikova
11. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Eva.

nemám informácie, ako bol podnet od jeho zadania riešený. V súčasnosti som prebrala aktuálne informácie od kompetentnej pracovníčky referátu investičných činností.

Prepad podložia je, žiaľ, častým javom na území mestskej časti Bratislava-Petržalka, podložie sadá. V niektorých prípadoch je však pokles zapríčinený práve priesakom kanalizácie. V blízkosti prepadu vo vašom podnete je umiestnená kanalizačná prípojka. Pre akékoľvek ďalšie hľadanie riešenia problému je nutná odborná kontrola kanalizácie, ktorá je v zodpovednosti správcu bytového domu. V prípade (preukázateľného) vylúčenia priesaku budeme môcť následne podnet otvoriť a prejsť k prípadným návrhom opravy. Každopádne, pôjde o veľkú investíciu a referát investičných činností bude musieť situáciu riešiť s magistrátom hlavného mesta.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát investičných činností

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
14. marec 2024

C K

Pani Eva, vôbec si s tým nelámte hlavu, ani nezaťažujte rozpočet svojho BD. Ak sa pozriete na podobné podnety v MČ Petržalka, napr.:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/157605/furdekova-mlaka-po-dazdi

Tak odpovede cez kopirák ohľadom podložia, atď. sú v tomto prípade štandardom. Tiež je zrejmé, že voda presakuje obvykle nadol, nie nahor, hlavne po daždi. Ak by ste mali problém s prípojkou od vlastného BD, určite by ste mali aj problémy so zápachom v suteréne a vôbec je nereálne naznačovať, že v mieste máte nejaký gejzír, keď jednoducho po sadnutí podložia voda neodteká, lebo je ulica zle spádovaná a v mieste mláky nie je výpusť.

Petržalka má obrovský problém s kvalitou podložia ciest, a to taký veľký, že aj BVS odmietajú preberať náklady za výtlky v okolí kanalizačných poklopov. Kanalizácia je stabilná, ale cesta okolo klesá.

Podľa aktuálneho stavu miesta sama najlepšie viete, či k oprave spádovania došlo, alebo nie - viete to určite lepšie, než úrad. Ak k oprave nedošlo, viď. všetky podnety tohto druhu - MČ Petržalka sa im jednoducho nevenuje a oddelenie komunikácie nemôže stanovaiť termín opravy, lebo by to znamenalo zmenu stavu podnetu do riešenia, takto - pre takejto odpovedi, akej sa Vám dostalo - zostane uzavretý. V tomto prípade, úplne bezdôvodne, ste si mali zabezpečovať kontrolu niečoho, o čom neexistuje ani len dôvodné podozrenie, že je v skutočnosti zdrojom problému, o čom si určite spravíte názor aj sama.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania