Janka Alexyho-vodorovná značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Prosím o doplnenie vodorovného značenia zákazu predbiehania vozidiel formou dvojitej plnej čiary alebo plné čiary prípadne ideálne vybudovaním ostrovčeka pre lepší prechod pre chodcov. Žiaľ na tomto prechode bolo viackrát problematické prejsť a napriek tomu že jedno vozidlo dá prednosť iné ho začne predbiehať a tým pádom ohrozuje chodcov ešte viac.

26. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Komunikácia Alexyho je v správe magistrátu. Podnet im preposielame.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
26. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. apríl 2023

Jozef Kováč

Bez ochranného ostrovčeka takýto prechod nemá existovať. Cesta je príliš široká, vodiči nedodržiavajú MPR rutinne a spomínané obliehanie zastavujúceho vozidla nie je výnimkou.
28. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

už v minulosti sme obdržali podnet ohľadom bezpečnosti na predmetnom priechode pre chodcov. Bol pripravený projekt organizácie dopravy na úpravu vodorovného dopravného značenia a návrh stredového ostrovčeka. Tento projekt bol určený cestným správnym orgánom vo februári 2023. Následná realizácia je v kompetencii Oddelenia správy komunikácií. Kolegom preto podnet preposielame a o postupe budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 2024 a nasled.

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. jún 2023

Michal

Celá tá klesajúca časť ulice Alexyho je problematická. Nie len okolo priechodu. Nedávna skúsenosť: vodič predchádzal pomalú dodávku do kopca, takmer sa zrazil s vozidlom prichádzajúcim z jednej z bočných ulíc. Vodiči zabúdajú, že tam sú všade križovatky a neboja sa bezhlavo predbiehať.
02. júl 2023

Jozef Kováč

@Michal Aj pre chodcov je jedna strana (južná) Alexyho problemová.

1/ na žiadnej križovatke nie je vyznačený priechod pre chodcov (mestská časť nesúhlasí s vyznačením nakoľko sú prioritnejšie miesta)
2. Nie sú spravené nájazdy na chodník, s kočíkom to bola "radosť"
3. Ďalší najbližší priechod je až pred výjazdom na diaľnicu. Tiež je príliš široký a ešte nebezpečnejší. Vodiči smerujúci z ul. Na vrátkach vás bez problémov zrazia na priechode lebo zastavená premávka kvôli chodcom je pre nich signál dupnúť na plyn a nevidia vás cez stojace autá. A to donedávna bol priechod neosvetlený.

Aspoň nejaké utlmenie dopravy by si ulica zaslúžila. V špičke sa po nej ide tak či tak krokom, takže zníženie rýchlosti by kapacitu nemuselo ovplyvniť vôbec. A široká je dosť aj na vyznačenie ochranných pruhov pre cyklistov., čo kedysi bolo na magistráte označené ako "quick win" ale nakoniec sa nerealizovalo.
31. august 2023

Jozef Kováč

Ostrovček je už vyznačený vodorovným značením. Bude doplnený aj obrubníkom po obvode?
Pýtam sa lebo vodiči si na ostrovček už zvykli a nerobia si starosti s jeho obchádzaním.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania