Krajnica na Devínskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. júna 2015

Na Devínskej ceste dochádza k odplavovaniu krajnice, vrátane obrubníkov napriek jestvujúcim daždovým priepustom pod cestou.
Priepusty sú zo strany Dlhých dielov zasypané a tak dažďová voda stekajúca po miestnych komunikáciách zaplavuje samotnú Devínsku cestu hlavne v miestach, kde sa pripájajú miestne komunikácie ako: Dlhé diely III, Nad ostrovom a ďaľšie.

18. júl 2012

Martin Patoprstý

Dobrý deň,

Devínska cesta je klasifikovaná ako miestna komunikácia II. triedy a jej správcom je Hlavné mesto SR Bratislava. Odporúčame sa s podnetom obrátiť na Oddelenie cestného hospodárstva Magistrátu Hl. mesta.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
15. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Po prešetrení a komunikácii medzi hl. mestom a mestskou časťou Karlova Ves Hlavné mesto SR Bratislavy - oddelenie cestného hospodárstva zabezpečuje výkon správy na komunikáciach I. a II. triedy a prejazdných úsekoch ciest I., II. a III. triedy. Ulice Nad ostrovom a Dlhé diely III, z ktorých steká voda a nánosy poškodzujúce krajnicu komunikácie Devínska cesta nie sú zaradené do siete miestnych komunikácií I. - IV. triedy na území hl. m. SR Bratislavy. Pozemná komunikácia, ktorá nie je zaradená do cestnej siete, resp. do siete miestnych komunikácií je účelová komunikácia. Pokiaľ ju príslušná obec nevyhlási za neverejnú, je verejná. Hlavné mesto tieto komunikácie nevyhlásilo za neverejné. Investor po vybudovaní stavby (komunikácie) je povinný požiadať cestný správny orgán o jeho zaradenie do siete miestnych komunikácií. O zabezpečenie nápravy v predmetnej veci by mal jednať stavebný úrad a príslušné oddelenie mestskej časti v súčinnosti s investorom, ktorý cestu vybudoval.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
12. november 2012

Alojz

No vodu výdatne dodávajú komunikácie Dlhé diely III a Nad ostrovom.
23. august 2016

Jozef

Krajnica bola výdatne zasypaná kameňom a stavebnou suťou.
15. február 2019

Jozef

vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania