Farského - vodorovná značka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Marta 11. mája 2023

Po zavedení parkovacej politiky PAAS sa objavilo viacero takýchto parkovacích miest v našom okolí - Dvory 4. Konkrétne toto miesto na Farského je celoročne prázdne. Od jeho označenia tam nestála ani jedna motorka. Denne tadiaľ chodím, tak viem. Majitelia motoriek ich parkujú čo najbližšie ku svojmu vchodu alebo v mopedárni. Každé parkovacie miesto je v súčasnosti vzácne, a tak sa mi zdá zbytočné toto blokovať. Rezidentom bolo sľúbené, že sa časom vychytajú chyby, ale nedeje sa tak. Napríklad mnohým nevyhovujú platené hodiny v pracovnom čase a voľné vo večerných hodinách, keď sa väčšina domácich vracia domov. Mne osobne sa darí zaparkovať pri dome tak raz za dva týždne.

11. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
12. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

od 1.10.2023 začne platiť novela Zákona o cestnej premávke, pri ktorej je možné, že dôjde k zvýšeniu využívania státí pre motocykle. V tomto roku preto neplánujeme rušiť tieto parkovacie miesta. Je možné že k prehodnoteniu ich opodstatnenia pristúpime v roku 2024.
Spoplatnené hodiny sa budú meniť spoločne so spustením druhej zóny PAAS v Petržalke, ku ktorej príde v tomto roku.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. január 2024

Marta

Neviem, prečo sa tento podnet označil ako uzavretý, keď prišlo len k zmene spoplatňovaného času. To, samozrejme, pomohlo, ale príspevok bol hlavne o nevyužívanom mieste pre motorky. Odkedy bol zavedený PAAS na Farského, ešte tam žiadna nestála. Píšete, že je možné, že možno v tomto roku pristúpite k prehodnoteniu. Neviem, ako je to inde, ale toto konkrétne miesto je nevyužité. My tam bývame a bojujeme o každé státie, nakoľko sa mnohé aj zbytočne zrušili. Tak by bolo vhodné aspoň to, čo je očividne zle, dať po rokoch skúšania do poriadku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania