Palisády-dopravné značenie-chýbajúci stĺpik

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martin Žofaj 02. mája 2023

Na tejto zastávke bežne parkujú autá, medzi nimi aj technické služby, keď idú do Tesca. Zastávka by mohla patriť naspäť ľudom, ktorí čakajú na trolejbus, preto by bolo možno vhodné tam dať stĺpiky.

02. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
29. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stĺpiky nie je možné umiestniť v priestore nástupišťa zastávky MHD z dôvodu obmedzenia pohybu cestujúcich, ktorí vystupujú alebo nastupujú do vozidla MHD.

Vozidlo na fotke porušuje zákon č. 8/2009 Z.z. § 25 ods. (1) písm. f) „Vozidlo nesmie zastaviť a stáť na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb a priľahlom nástupišti v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre vyznačený priestor a priľahlé nástupište“.

Kontrola porušovania zastavenia alebo státia vyplývajúceho zo všeobecnej úpravy cestnej premávky alebo z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia je v právomoci Mestskej polície.

Z uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? Máj 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania