Parkovanie v zakaze

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Julius 17. apríla 2015

Dobry den...

Vie mi niekto kompetentny odpovedat, preco je tolerovane parkovanie v zakaze vjazdu (vid foto - a vobec sa nejedna o zamestnancov arealu) na Galvaniho ul.? V casti, ktorej ja byvam sa rozdavaju veselo pokuty. Tu ked som na ulici stretol Mest. policajta, tak iba pokrcil plecami a povedal mi, ze tolko "papuc" nemaju a ze to je OK. Vrcholne ma hneva, ze pravidla neplatia na vsetkych rovnako a v tomto pripade ak ide o "pracu" sa hladaju cesty ako to obist a kaslat na to....

17. apríl 2015

angela merkelova

(irony on) To je dobre, treba masovo porusovat predpisy! Vsetky auta na chodniky a papuce nebudu, lebo ich empickari nemaju! To je ono! (irony off)
17. apríl 2015

laky

Pozemok patri k Hornbachu a jemu to "asi" nevadi. On si svoje uzemie uz vzadu vyzltil,kde si nezala aby mu ludia parkovali. Po druhe znacka zakaz statia alebo zastavenia tam nie je teda podla fotky, takze pred zakonom je to OK. Trosku zbytocny podnet podla mna. Zaver je taky, ak si to chce Hornbach zabezpcit tak si to zabezpeci trebars aj rampou , ak nechce tak mu je to jedno, lebo je to jeho pozemok, teda podla odpovedi, co mam zo samospravy.
17. apríl 2015

ilja

Travnate pozemky patria Hornbachu, ale cesta patri HM Bratislava. A ma ho aj v sprave... A pokial virm, zakaz vjazdu je zakaz... A nie aby sa porusoval... Pred zakonom to vobec nie je v poriadku. Rampa tam nebola povolena mestom!!
18. apríl 2015

Betarik

To je preto ze vtej zone buduju len administrativne budovy s mizernym parkovanim. Som zvedavy co spriavia vsetci ITckari z tych budov.
Ked to velke a tolerovane parkovisko zastavaju dalsou LINDNER haraburdou.
DAlsi problem tejto zony je ze nema ziadne rozumne napojenia a ked sa
ludia odtial potrebuju dostat po 16h-17h je to tam zapchate.
Pocas sviatkov ako vianoce do avionu ani nechodit odtial sa niekedy
neda dostat aj 1.5h
A pre pesich presne v mieste tej znacky zase maju policajti pokutu
ze prechazdaju cez zeleznicu. Je to sice nebezpecny prechod
ale jediny nikto tam nebude chodit okolo autobusove spojenie priame nieje z Astronomickej. Maju co si nakreslili teraz je to hruza ...
18. apríl 2015

ibrahym miezga

Tak potom paradoxne obyvatelia tejto časti,ktorí to majú najbližšie k Avionu,hornbachu ,kike,idú vďaka katastrofálnym prístupovým cestám nakupovať opačným smerom,kde to majú rýchlejšie a bez nasadenia života
( platí pre dopravu autom,pešo,ale aj MHD,na ktorú sa treba trepať kdesi k Martinskému cintorínu'´)
Nedomyslené,polovičaté,celé zle.
Vdˇaka všetkým kváziodborníkom ,ktorí to nevedia vyriešiť už koľko? 13 rokov? Načo sú tam,celé tie roky.
18. apríl 2015

prontosaurus

Veď istí páni miestni poslanci už cez 8 rokov tárajú o tom, ako "sa" tu cez ich agendu bude budovať nadchod a podobné scifíčka ďalekej budúcnosti (v iných mestách a krajinách možno realizovatelné behom 1 roka od návrhu, no tu, kde nie je ani na prevádzku a údržbu dominantnej mestskej fontány a 1000 ďalších prirodzene dôležitých artefaktov a bežných prvkov, škoda reči - peniaze "sa" odtialto rozfúknu do strán, všeslovenských obcí, na nekonečné pofidérne zákazky so skrytými politickými podnikatelmi z daňorajov...).
Skutočne absurdné, s nákupom sa tam/odtial do blízkych sídlisk nedá dostať ani MHD (jedine cez 2 spoje + polku cesty odšlapať aj tak po vlastných) ani peši (dá sa ale musí byť sucho, nesmie byť blato či nepokosená burina nad hlavu za želez. traťou -už ajtak sú tam smeti, občasné potkany a bažanty a iné zvery- nesmie nás zraziť auto ani vlak a napokon nesmie nás čapnúť policajt že sme sa vôbec niekam rozhodli ísť), a s autom - no fakt niekedy lepšie ísť iným plynulejším a bezpečnejším smerom do iných obchoďákov než cez tie zápchy pri najnebezpečnejšom želez. priecestí).
Tu sa o túto oblasť napríklad pre dostupnosť tisícov miestnych obyvateľov nikto nezaujíma, a takto to pokračuje do celého nesystematického ružinovského chaosu. Tu už ozaj nenájdeme nikoho zodpovedného, všetci dávajú ruky preč, ukazujúc na ostatných či na "zviazané ruky" či na zdanlivý súlad so zákonom, ale zaujímavé že peniaze berú komplet do jedného, neraz aj na 2-3-4 flekoch určených pre Ružinov+BA.. Bez zodpovednosti to nikam nedotiahneme, budeme tu môcť pozerať len na tie stovky odstavených cezpolných vozidiel po všetkých možných aj nemožných uličkách a nikam sa nepohneme. Len budeme dýchať smrad, prach a počúvať viac decibelov z tu stavaných ďalších baumaxov a iných centralizovanýc megaloplôch v Ružinove pre tisíce motorizovaných neružinovčanov.
27. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ďakujeme za Váš podnet.
Informovali sme o ňom mestskú políciu. Po preverení skutočností uviedla, že tzv. "papuče". je príslušník mestskej polície oprávnený použiť v prípade, ak motorové vozidlo stojí na mieste, kde je to zakázané dopravnou značkou, alebo všeobecnou úpravou cestnej premávky a vodič vozidla sa v blízkosti nenechádza, prípadne ak ide o vozidlo, o ktorom sa zisitlo, že sa po ňom pátra /zákon č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov, § 16 ods. 1 písm, a,b/
Na fotografii je vyfotografovaníá situácia zo zákazovou značkou vjazdu okrem výnimiek, značku zákaz zastavenia, resp. státia tam nie je. Preto tu papuče nemôžu na vozidlá stojace za značkou zákaz vjazdu dávať.
Pokiaľ ide ale o spáchané priestupky spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho z dopravnej značky zákaz vjazdu, tieto v zmysle zákona o obecnej polícii, ak nie je na mieste prítomný priestupca sú zadokumentované a objasňované, čiže priestupca je predvolávaný za účelom podania vysvetlenia k spáchanému priestup

Oddelenie marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania