Nefunkčné detské ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Ajeťák 18. apríla 2015

Je tu detské ihrisko, z ktorého boli odstránené všetky "húpačky, smýkľavky a pod.". Miesto je nevyužité, túlajú sa tam mačky a špinia zvyšok piesku, čo tam ostal! V blízkosti je dosť málo parkovacích miest (hlavne kvôli nadstavbe na Vilovej ulici a blízkosti ŽST Petržalka, kde každý deň parkujú ľudia, ktorý chodia pracovať do Rakúska! Čo keby sa tam spravilo nejaké to parkovisko? Ako napríklad pri PENGYME na Wolkrovej ulici? A hodilo by sa aj v okolí namalovať parkovacie miesta, lebo ľudia tu parkujú ako sa im zachce...

27. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

S prebudovaním predmetného detského ihriska na parkovisko nesúhlasíme.
Existujúce detské ihrisko navrhneme zaradiť do plánu projektov na rok 2016 a buď ho kompletne obnoviť resp. zrevitalizovať alebo obnoviť iba časť z neho a zvyšnú časť zatrávniť aj s prípadnou výsadbou nových drevín. O schválení revitalizácie ihriska však môžu rozhodnúť poslanci miestneho zastupiteľstva až pri schvaľovaní rozpočtu na rok 2016.

mestská časť BA-Petržalka
27. apríl 2015

Ajeťák

To parkovisko bolo len ako príklad, keď je ihrisko nevyužívané, pokiaľ ho kompletne obnovíte, tak to je ešte lepšie. Ďakujem za odpoveď.
28. apríl 2015

Engerau

"kompletne obnoviť resp. zrevitalizovať..."

Rovnaku odpoved sme dostali aj my na Iljusinovej, ked sme ziadali vybudovat parkovisko na zrusenom ihrisku. Ubehli roky a ZIADNA revitalizacia nenastala... 10 rokov zbytocne nevyuzity priestor... Takze berte slova mestkej casti s velkou rezervou.
02. máj 2015

Ajeťák

Ou, no tak dúfam, že s tým niečo spravia...
02. máj 2015

Juraj

Nechceli by ste vysťahovať ľudí z prízemia a ich byty prerobiť na parkovisko? A vyrúbať aj okolité stromy,ešte ich tam zopár je.Pešo chodiť je predsa zdraviu škodlivé,však,10 minút chôdze vám uškodí.O 10 rokov bude tento národ vypasený ako bachraté amerikánky od hamburgerov,toto nám doniesla západná kultúra.Fuj.
05. máj 2015

Ajeťák

To Juraj: Jasné a a prečo len prízemie? Nie rovno aj prvé a druhé poschodie? Zrušíme pivnicu a tam bude podzemné parkovisko....Skúste porozmýšľať, ak je tam plocha z ktorej dávnejšie !!! ODSTRÁNILI !! všetky preliezky, tak to tu len špatí, mne išlo o to parkovisko len ako o príklad! Citácia: Čo keby sa tam spravilo nejaké to parkovisko?
Čo keby znamená, že keď s tým nič nechcú spraviť, tak parkovisko je podstatne lepšie ako zarastené a ošť*té bývalé detské ihrisko!
05. máj 2015

Juraj

To Ajeťák:takto,aby sme na seba nezazerali : keby si sa vedenia vo svojom prvom podnete opýtal,či a kedy mieni revitalizovať aspojazdniť znova pôvodné detské ihrisko,a až ďalší variant navrhol parkovisko,nenapíšem ani slovo.No hneď si napísal,že v blízkosti je dosť málo parkovacích atď.,takže vybudovanie parkingu bolo zrejme prioritné.Nemusíš mi vysvetlovať akà katastro - situácia v skutočnosti s parkovaním je,a bude ešte horšie,naozaj si neviem predstaviť keby naozaj prešlo Zákaz na chodníkoch.Veď dnes je ojazdené slušné auto cenovo na úrovni televízora,MHD nevyhovuje,je ťažkopádne a nedokáže operatívne reagovať na požiadavky trhu atď.Takźe nás naozaj čaká betónovà džungla a o 5 - 7 rokov si spomeň že by sa kúsok ihriska a zelene zišiel.A preto bysme už teraz mali začat chránit aspoň to čo je.
06. máj 2015

Ajeťák

To Juraj: Tak je pravda, že som sa asi nevyjadril dobre :D Ale tak predsa len radšej tam mohli zatiaľ nechať tie staré preliezky, ktorým nič nebolo (oba by bolo potrebné ich natrieť farbou). A samozrejme, že ja zeleň chránim! Teda aspoň sa snažím...
20. máj 2015

Juraj

to Ajeťák: naše podobné ihrisko bolo takisto funkčné ale ošarpané.Na schôdzi SVB sa rozhodlo,kto má v pivniciach,garážach a inde zbytočnú farbu a je ochotný ju obetovať,nech sa prihlási.Jedna sobota,ženy zabezpečovali pitivo a proviant,štetce,šmirgeľ,riedidlá sa takisto našli a je po probléme.Doporučujem vyčleniť dve osoby ako ochranku pred deťmi ktoré chceli pomáhať natierať,toľko riedidla sme na ich umytie nemali,a nezabudnúť to opáskovať - čerstvo natreté.Veľa šťastia,práci zdar.
20. máj 2015

Ajeťák

To Juraj: Len toto ihrisko už funkčné nie je...všetky "preliezky" z neho boli dávnejšie demontované, no stále boli funkčné...
21. máj 2015

Juraj

To Ajeťák:no,to je naozaj už smola,pochybujem že sa ešte nového vybavenia dočkáte.Keby sme sami nezasiahli,osud na našom ihrisku by bol rovnaký ako u vás,je mi to ľúto. A to vás všetkých nenapadlo urobiť to čo my? Veď ste museli vedieť že v dnešnej dobe.....atď.No,záleží všetko na ochote a prístupe ľudí k svojmu okoliu,aj keď to nie je môj majetok.Zdravím a držím palce,viac nedokážem pre vás už urobiť,je mi to ľúto,naše deti šantia len taký fukot.
17. máj 2019

Ajeťák

Ihrisko bolo obnovené, takže sme sa dočkali, vyzerá príjemne a moderne :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania