Ohradené parkovisko pred Euroveou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Chcel by som spytat akú snahu vyvíja samospráva aby z centra mesta zmizlo ohradené parkovisko medzi Dostojevského radom a Pribinovou ktoré nie len vyzerá hrozne ale aj degraduje funkčnost celej lokality... Nemalo by byt snahou aj majiteľa Eurovey aby jeho obchodne centrum bolo vidno z ulice a nie spoza osarpaneho plota?

20. apríl 2015

Karlovešťan

Pôvodne tam bola električková vozovňa Martanovičova, ktorá bola zbúraná okolo roku 2003 a odvtedy to tam tak vyzerá...
30. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Rovnako ako Vás aj magistrát trápi vzhľad parkoviska. Ako iste však viete na tomto pozemku mala pokračovať druhá etapa výstavby Eurovey, ktorá z nedostatku peňazí bola zrušená. Mesto nemá kompetenciu ani sankčné mechanizmy ako prinútiť majiteľa pozemku urobiť na jeho pozemku akúkoľvek zmenu.

Oddelenie marketignu a ko1munikácie
05. máj 2015

Jakub

Takze to ostane tak na veky vekov? Nemalo by mesto tlačiť nato, aby tieto mechanizmy získalo a stalo sa tak regulátorom toho co sa v ňom deje (bez ohľadu ci ide o pozemok v jeho vlastníctve alebo nie)
19. október 2015

Eva

Nemáš pravdu Karlovešťan. V roku 2003 aj minimálne 13 rokov predtým (teda od roku 1990) bolo v tomto priestore prašné parkovisko. V rokoch 1990 až 2006 tu parkovali v prachu a blate autá zadarmo. Poväčšine išlo o autá zamestnancov Ministerstva vnútra na Pribinovej ulici a zamestnancov Ministerstva pôdohospodárstva na Dobrovičovej ulici. V tomto trojuholníku medzi Dostojevského radom - Pribinovou ulicou - Krupkovou ulicou potom od júla 2006, keď sa začala stavať Eurovea boli unimobunky pre staviteľov a vyasfaltované parkovisko pre ich autá. Priestor bol v roku 2006 oplotený a prístupný len zamestnancom staviteľa Eurovei. Unimobunky boli odstránené po marci 2010, keď otvorili Euroveu a ostalo tu súkromné vyasfaltované parkovisko. Oplotenie pozostávajúce z negustióznych bilbordov odstránili v októbri 2015, čiže tu bolo od júla 2006 do októbra 2010. Čiže 9 rokov a 3 mesiace.
20. október 2015

Eva

Oprava - parkovisko obohnané negustióznymi bilbordami bolo júla 2006 do októbra 2015.
24. február 2016

Ladislav

tento podnet by sa už mal uzavrieť ako VYRIEŠENÝ, nakoľko spomínané parkovisko je vynovené, je tam nový chodník a plot už zmizol.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania