Chybajuci prechod

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Na znacenej cyklistickej ceste popri Chorvatskom ramene chyba prechod pre chodcov. Z chodnika nie je mozne pokracovat ziadnym smerom, je mozne bud sa vratit alebo vyckat spravny moment na frekventovanej krizovatke a prebehnut.

23. apríl 2015

Martin

Tipujem, že príde odpoveď, že sa celá táto lokalita bude riešiť v rámci realizácie 2.etapy nosného systému MHD, ktorá je v nedohľadne, čiže sa nevyrieši nič a na tomto mieste tak naďalej pôjde o život.
23. apríl 2015

michal sabo

Ano, presne v tomto duchu tu odpoved ocakavam. A ked nahodou k tej realizacii dojde, tak sa na riesenie tohto problemu zabudne.
Zvykli sme si. :)
07. máj 2015

nezávislý_pozorovateľ

Michal Sabo, príspevok hodný klauna, ako nohy na fotke... Týchto podnetov je tu k tomuto miestu už dosť, treba študovať staršie príspevky...
07. máj 2015

michal sabo

Myslim ze od toho su tu admini nakolko kazdy prispevok je schvalovany. Kazdopadne zjavne k rieseniu stale nedoslo.
29. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Neuspokojivá situácia na Nám. hraničiarov (vychádzková zóna pri Chorvátskom ramene) je nám známa a už aj v minulosti bola vyvinutá snaha na jej aspoň čiastočné riešenie. Bolo spracovaných viacero variantov vrátane ich vyhodnotení kompetentnými subjektami.

Z nich vyberáme:
- vyznačenie priechodu len dopravným značením v mieste, kde by logicky prepájal jestvujúcu vyznačenú cestičku pre chodcov a cyklistov by bolo mimoriadne nebezpečné. Vznikali by kolízne situácie z dôvodu blízkosti dopravne komplikovanej križovatky Rusovská cesta – Jantárová cesta – Nám. hraničiarov a jej rozhľadových pomerov.
- v inej polohe by bolo nevyhnutné k priechodu dobudovať aj chodníky

Ďalej informujeme, že v rámci výstavby „Petržalka City, lokalita A – Chorvátske rameno – Hálova – Rusovská cesta“ je navrhnutá aj prestavba križovatky Rusovská cesta – Jantárová cesta – Nám. hraničiarov s riadením cestnou dopravnou signalizáciou a jej súčasťou je aj riešenie chýbajúceho priechodu pre chodcov/cyklistov. Navrhnuté riešenie bude však len dočasným riešením, keďže za definitívne riešenie bude možné považovať až komplexnú prestavbu dotknutého územia (vrátane križovatky) v rámci výstavby Nosného systému MHD na území mestskej časti Bratislava – Petržalka.

Všetky pokusy riešenia bezpečného priechodu pre chodcov len pomocou dopravného značenia do doby prestavby križovatky zostali len v polohe návrhov z dôvodu nesúhlasu Krajského dopravného inšpektorátu, ktorý trvá na umiestnení priechodu v rámci svetelne riadenej križovatky.

Bezpečné prevedenie chodcov/cyklistov v tomto priestore je stále v štádiu riešenia.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
20. september 2015

Erik Schweighofer

Chybajuci prechod

Dobry den,

chcel by som sa opytat ako si dopravni inzinieri prestavuju ze sa ludia dostanu pri ramene z jednej strany na druhu? Rameno je preseknute Rusovskou cestou ale neexistuje ziaden prechod ani moznost prejst cez cestu bez riskovania zivota hlavne deti. Denne tade prebieha mnozstvo cyklistov a ludi s kocikmi

Navrhujem aspon prechod, idealne semafor (nadjazd / podjazd len v mojich snoch :) )

Schweighofer
03. júl 2016

Martina

Chýbajúci prechod cez Rusovskú cestu

V mieste, kde Chorvátske rameno pretína Rusovská cesta/Námestie hraničiarov, nie je prechod. V špičke chodcom aj cyklistom idúcim po Chorvátskom ramene, trvá aj 5 minút nájsť medzeru medzi autami a prejsť cez cestu. Najbližší prechod je minimálne 100 metrov ďalej a nevedie k nemu ani chodník, ani cyklocesta, a od prechodu sa rovnako nedá dostať naspäť ku Chorvátskemu ramenu. Úplne by stačilo dorobiť prechod a oranžové blikajúce semafory ako pred Technopolom.
16. máj 2017

michal sabo

Na mieste bol uz davnejsie zriadeny docasny priechod pre chodcov.
03. apríl 2019

Peter Oravec

Ten priechod tam už je (ako napísal už pred rokom Michal), takže podnet je vyriešený a bolo by dobre podnet aj označiť ako vyriešený. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania