Hydinárska-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení
meno
Miri 26. mája 2023

Prosím vás prečo nie je na tejto ulici doteraz žiaden prechod pre chodcov? Každý deň tadiaľto idem s deťmi a je to veľmi nebezpečné. Veľké auta, bagre na stavbe a podobne..a ani jeden jediný prechod.. čaká sa na nejaké nešťastie na tejto ulici aby sa tu veci konečne pohli k lepšiemu? Prosím začnite situáciu na Hydinárskej už konečne riešiť!

11. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme dôsledne preverili a po preskúmaní Vášho podnetu musíme konštatovať, že sa Jedená o väčšiu investičnú akciu, nakoľko priechod pre chodcov by mal nadväzovať na prirodzené koridory pohybu chodcov a z oboch strán musia byť vybudované chodníky s bezbarierovým napojením na komunikáciu aj so stavebnou úpravou pre slabozrakých a nevidomých. Priechod pre chodcov musí byť intenzívne osvetlený verejným osvetlením, ktorého intenzita musí byť vyššia a chodec musí byť vertikálne nasvietený špeciálnymi svietidlami. Vybudovanie priechodu zaradíme do plánu investícií na najbližšie obdobie a s prípravnou fázou projektovania sa začne hneď po zabezpečení finančného krytia verejného obstarávanie.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
28. november 2023

Miri

Dobry deň, nejaké novinky ohľadom tohto podnetu?? Dnes nás tam takmer nabralo auto, mohli by ste to už prosím vyriešiť?????
08. február 2024

Miri

Dobrý deň, už to bude pomaly rok a stále sa nič nehýbe. Vedeli by ste to prosím urgovat? Každý deň je tam problém..auta uhanaju, fakt nešťastná križovatka..najlepšie by to vyriešil kruhový objazd.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania