Kraskova-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Katka 03. júna 2023

Pri Kraskovej 10 bol vyrúbaný strom. Viem, že mesto má problém osádzať nové stromy z dôvodu, že všade vedie existujúca infraštruktúra. Keďže na tomto mieste už strom stál, mohol by byť nahradený novým stromom.

05. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet som postúpila na riešenie referátu životného prostredia.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
09. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z referátu životného prostredia by som Vás chcela informovať, že stromy pred domom na Kraskovej č.10 rastú v bezprostrednej blízkosti teplovodu, čo bolo viditeľné pri rekonštrukcii v roku 2021.Staršie stromy veľakrát nespĺňajú súčasné zákonné ochranné pásma pri výsadbe stromov s ohľadom na inžinierske siete. Ukáže sa to až pri poruche , prípadne pri rekonštrukcii tejto infraštruktúry. Nie všade, kde stromy rástli a boli vyrúbané je možné nahradiť novým stromom na to isté miesto. To je prípad aj odstráneného stromu pred vchodom č.10 na Kraskovej ulici. Novú výsadbu stromov budeme orientovať skôr do vnútrobloku za obytným domom Kraskova č.4-č.10.Nakoľko predmetný pozemok reg.“C“ parcela č.11 874 k.ú.Nové Mesto je vo vlastníctve Magistrátu HM SR Bratislava, k novej výsadbe je potrebný aj súhlas mesta ako vlastníka.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
26. júl 2023

Katka

Dobrý deň, podľa priložených fotografií je vidieť, že teplovod končí za prvým pivničným oknom. Vyrúbaný strom sa nachádza až za ním.
Počas rekonštrukcie je jasne vidieť, ako neodborne bolo pristupované k okolitým stromom - na jednej z fotiek je vidieť narušený koreňový systém. Je to južná strana bytovky. Obyvateľom nepomôže výsadba vo vnútrobloku, keď tento strom poskytoval tieň z predu.
Prosím o preverenie a nájdenie riešenia / vybavenie súhlasu mesta. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania