Vajnorská-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý

V zahraničí je zvykom, že spoje, ktoré majú rôzne variaty trasy, ako v Bratislave linka č. 4 sú okrem popisu konečnej zastávky (Zlaté Piesky / Žel. st. Nové Mesto) rozlýšené dodatočný písmenkom za čílom, aby ludia hneď na prvý pohľad videli že ide o spoj s variantovou trasou a že o ktorý variant ide. Napríklad smerom na Zlaté piesky by to bolo "4a" a na ž.st. NM by to bolo "4b".

06. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
06. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.
06. jún 2023

Julo

To uz radsej zmenit cislo.
06. jún 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
myslím, že variantnú trasu má množstvo liniek v Bratislave. Napríklad linka č. 21, 23, 25, 26, 29, 43, 52, 56, 57, 65, 77, 80, 92, 196...
Ja osobne by som číslovanie nemenil (ani písmenkami). Treba proste dávať pozor, ako a kam ktorý spoj ide. Môžem sa mýliť.
S pozdravom.
06. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

názov sťažnosti nezodpovedá obsahu sťažnosti.

Spoje linky 4 idúce na rôzne konečné sú rozlíšené písmenami, konkrétne textom „STANICA NOVÉ MESTO“ a „ZLATÉ PIESKY“. Okrem toho sú na zastávkach Trnavské mýto, Česká, Nová doba a MiÚ Nové Mesto akusticky vyhlasované upozornenia na cieľovú zastávku. Rozlíšenie spojov je uvedené aj v cestovnom poriadku a aj na zastávkových informačných tabuliach. Tento spôsob označovania spojov idúcich na rôzne konečné sa využíva aj v zahraničí, napríklad v Prahe, Viedni, Zürichu, Londýne a Tokiu.
11. jún 2023

Jozef

resp zmeniť čislo na 2, resp. 5, alebo 8.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania