Tomášikova-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Nada Adamicova 05. septembra 2019

Dobry den, dnes som sa dozvedela, ze bola KOMPLETNE ZRUSENA elektricka cislo 2. Vobec som o tom nevedela a mna aj vsetkch kolegov, ktori robia V Poluse nas to velmi prekvapilo. Je to jediny spoj spajajuci Hlavnu stanicu a tuto cast Noveho Mesta. Aj ked stanica Vinohrady je v Novom Meste, tak spojenia z Vinohradov vobec nechodia k Polusu a okoliu. Cize tu nie je rozumne spojenie tejto spadovej oblasti kde sa nachadza nakupne centrum a minimalne tri velke kancelarske centra a tiez rezidenstke oblasti. Zrusenie tejto linky je tiez zvlastne nakolko primator Matus Vallo intenzivne promuje verejnu dopravu, ale aktualne si rozmyslam, ze budem chodit do prave autom, pretoze nemam adekvatny spoj. Kolega, ktory dochadza zo Sale uz 17rokov je na tom podobne.

25. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zrušenie linky 2 bolo žiaľ nutné pre posilnenie linky 7, ktorá pomáha cestujúcim v preplnených spojoch linky 3 z Rače. Spojenie Hlavnej stanice s Polusom/ŽST Nové Mesto je zaistené prestupom zo spojov na Trnavskom mýte a linky 4, ktorá Polus obsluhuje v atraktívnom intervale, a na ktorej každý druhý spoj zachádza na ŽST Nové Mesto. S týmto prestupom je cesta dokonca ešte rýchlejšia, než linkou 2.
Keďže Bratislava je súčasťou Integrovaného Dopravného Systému Bratislavskho kraja, lístky platia aj vo vlakových spojoch Železničnej spoločnosti Slovensko a RegioJetu na linke do Komárna. Pokiaľ Váš kolega cestuje na ŽST Nové Mesto, odporúčame mu preto využiť vlakové spojenia na túto stanicu.
Od 24. 9. 2019 sme navyše linku 4 kapacitne posilnili výpravou súprav vozidiel na spojoch, ktoré predtým obsluhovali kratšie vozidlá.
Ďakujeme za pochopenie.

Matej Michlík
odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania