Radlinského-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Pozdravujem, mohli by ste prosim oznacit ten prechod-neprechod nejakou znackou pre auta, ktore prichadzaju od centra/Obchodnej? Lebo je to na nase pomery velmi nestandardny prechod a auta ho pravidelne ignoruju, takze vznikaju pre chodcov velmi nebezpecne situacie

26. jún 2023

Boris

Cez električkovú trať sa priechod nesmie vyznačovať.
27. jún 2023

Vlado

Ak nie, v poriadku, aj vo svojom prispevku hovorim o oznaceni priechodu znackou pre auta, teda automobilistov, soferov - nie chodcov. Chodcovia su ohrozovani tym, ze motoristi necakaju, ze im tam bude niekto prebiehat cez cestu. Vsimol som si, ze tu bol podobny prispevok, kde to uzavreli tym, ze to je miesto urcene na "prechadzanie" - co je potom regulerny prechod? A ked priestor urceny na prechadzanie zacina prechodom pre chodcov a aj nim konci, tak to je potom co? Neutopme sa tu prosim vo vyhlaskovych ci pravnych vysvetleniach. Ide o to, (nejak) zlepsit jedno nebezpecne miesto pre chodcov. Dakujem.
04. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti sa už nesmie ani vyznačovať kombinácia priechodu pre chodcov ako biele pásy a miesto na prechádzanie, pokiaľ nie je chodec bielymi pásmi vedený na ostrovček. Na električkovej koľaji nemá chodec prednosť, preto logicky tam biele pásy ani byť nesmú. V tomto prípade by tam nemalo byť vyznačené nič, pretože ani miesto na prechádzanie nemôže byť vyznačené a zároveň neriadené cestnou svetelnou signalizáciou.

Plánuje sa tu však projekt na utlmovanie dopravy, takže bude bude miesto zase o niečo bezpečnejšie. Z uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 06.07.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. júl 2023

Vlado

Dobrý deň,

to je vyborne, ze sa pripravuje, ale ja som tam za asi 8 minut, ktore som v blizkosti stravil, videl 3 velmi nebezpecne situacie, kedy chodci pouzili ciastocny prechod, potom miesto na prechadzanie a skoro ich tam zrazilo auto, ktore jednak slo prirychlo a druhak to, ze sa tam moze objavit chodec, asi ani nevedelo.

Takze este raz, mozete urobit nieco TERAZ, co tento zle vyrieseny prechod/miesto na prechadzanie, spravi menej nebezpecnym?
Cela ta krizovatka je strasna, pre vsetkych ucastnikov premavky i chodcov.
Ak by bolo lepsie, aby tade chodci nechodili, zruste tie prechody a posunte ich inam, nepotrebujeme citacie z dopravnych vyhlasok.
08. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kolegyne a kolegovia sa danému priestoru venujú a v blízkych mesiacoch očakávame, ako sme uviedli, realizáciu projektu na utlmenie dopravy. Prosíme o trpezlivosť, no vzhľadom na charakter podnetu (označenie značkou) trváme na statuse "uzavretý".

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? Jeseň 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. august 2023

jana

Radlinského-zvislá značka-chýbajúca

na radlinskeho pri florianskom namesti v smere z centra nie je vyznaceny prechod pre chodcov. chyba zvisla znacka aj vodorovne znacenie zebry. v opacnom smere zo zastavky blumental v smere do centra je aj zebra aj znacka, no v smere z centra chyba akekolvek oznacenie. jedna sa o dost frekventovanu krizovatku a kvoli chybajucemu znaceniu vodici v smere z centra casto nedaju chodcom prednost lebo ani netusia, ze je tam prechod.
dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania