Nefunkčná svetelná signalizacia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Nefunguje svetelna signalizácia na Radlinslého ul. a je iba otázka času, kedy sa tam stane nešťastie. Autá ani električky nedávajú prednosť chodcom. Takto sa to deje od otvorenia integrivanej prestupnej zastávky MHD.

12. september 2014

razdvatrojka

elektricka nemusi davat chodcovi prednost...
12. september 2014

Anna

Chodievam tadiaľ. Je to celé zle, chodci akosi podvedome vstupujú pri čakaní na MHD na vyvýšenú cestu. Prvé čo ma napadlo pri tejto integrovanej zasávke MHD, že tu bude kolízíí neúrekom.
12. september 2014

Julie

tak tak, elektricka ma vzdy prednost pred chodcami
12. september 2014

urban

vsetko ma na vine starosta!
12. september 2014

Matej

Problemom tejto integrovanej zasávky MHD su auta. X krat som isiel tadial elinou, ale aj autobusom. Pokazde sa stalo, ze sofer auta iduceho od blumentalu vyliezol na tuto zastavku a snazil sa pretlacit sa z autom cez vystupujucich z prostriedku MHD. Je velkou skodou, ze pri vystavbe nebolo pamatovane na vystraznu signalizaciu umietnenu ci uz na hrane integrovanej zasávky MHD, alebo na stlpe, ktora by pri zastaveni eliny/autobusu zacalo blikat.

Este jedna vec ma zarazila, ze investor nedal zaplatat dieru v kolajisti tejto zastavky.
Matej
12. september 2014

peter

pravda
12. september 2014

peter

pravda
12. september 2014

Abc

Šoféri sú povinní zastaviť ešte pred nástupišťom zástavky (ak pristaví vozidlo MHD na zástavke a počas výstupu a nástupu ľudí do vozidla MHD), t.j. pred vyvýšenou časťou cesty a nie sa cpať na nástupište a ohrozovať cestujúcich, ako jedna nedávno medializovaná šoférka urobila.
PS: Máme mestskú políciu, myslíte si že to kontroluje?!
13. september 2014

adssdd

nie
14. september 2014

Eva

V piatok 11.9.2014 boli na zastávke policajti (nie mestská polícia). Autá zrazu zastavovali už pred prechodom pre chodcov. Neviem, ako dlho tam boli, ale mohli by sa tam zastaviť častejšie.
15. september 2014

ronald

pravda
15. september 2014

Vlado

to je predsa rovnako ako v krizovatke: ked vidim, ze nemozem zastavkou (krizovatkou) prejst, tak ostanem stat este pred zastavkou (krizovatkou). Az ked sa auta zo zastavky pohnu a vidim, ze budem vediet prejst az za zastavku, tak az vtedy sa pohnem
16. september 2014

kliment

ano
30. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, odpovedáme vám stanovisko oddelenia dopravného inžinierstva Magistrátu hlavného mesta:

Po sprejazdnení Radlinského ulice v mieste vybudovanej integrovanej zastávky ostala svetelná signalizácia dočasne vypnutá na základe požiadavky Dopravného podniku Bratislava a.s. a so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu. Dopravná situácia z hľadiska prejazdnosti vozidiel MHD a bezpečnosti cestnej premávky tu je sledovaná a po uplynutí skúšobnej doby – cca niekoľko mesiacov, kompetentní rozhodnú buď o ponechaní vypnutia, alebo o zapnutí svetelnej signalizácie.

K bezpečnosti chodcov uvádzame, že podľa príslušného zákona o cestnej premávke je povinnosťou vodiča dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť. To neplatí pre vodiča električky, t.j. chodec je povinný dať prednosť električke.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. máj 2015

Miroslav Trebuľa

Chodim cez tuto križovatku v ramci akcie na bicykli do prace takmer kazde rano okolo 8:00 a prejst cez nu z Majkovej na Fazuľovu je vec pre kaskadera. Zlava sprava ficia auta, do toho zlava sprava elektricky, a navyse autobusy MHD, ktore si to skracuju po elektrickovych kolajach.

Podla mna, je to po vypnuti semaforov jedna z najnebezpecnejsich krizovatiek v BA ak nie najnebezpecnejsia. Prosim zodpovednych o zapnutie semaforov skor ako tam niekto zomrie.
02. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den.

Podnet sme opatovne preverili.

Problemove situacie su sposobovane najma nerespektovanim pravidiel cestnej premavky ucastnikmi - to vyplyva z doterajsieho monitorovania. Chronicke kapacitne problemy krizovatky sme nezaznamenali. Opatovne zapnutie signalizacie by malo negativny dopad na plynulost elektrickovej dopravy, cim sa do istej miery znehodnoti investicia do zastavky Blumental.

Budeme apelovat na zvyseny dohlad policie nad spravanim sa ucastnikov cestnej premavky.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
20. október 2015

Martin

Prosim o zapnutie semafora...za posledne tyzdne som bol svedkom 3 takmer koliznych situacii Auto chodec. nabuduce ked nepouzijem slovo takmer bude uz neskoro. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania