Vajnorská-krátky interval na prechode

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Valéria Triznová 01. júla 2023

Priechod pre peších medzi OC VIVO a nárožím chodníka pri vyústení Svätovojtešskej ulice. Priechod má svetelne riadené dve časti. Časť na ľavej strane, medzi zastávkou električky a chodníkom na ľavej strane Vajnorskej , má veľmi krátky interval. Problém prejsť ho majú starí, invalidní a školáci. Treba predĺžiť interval priechodu.

01. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu sme preverili, dĺžka zeleného signálu na priechode pre chodcov v križovatke Vajnorská - Svätovojtešská je 12 sekúnd. Pripomíname však, že chodec môže pokračovať v prechádzaní cez priechod, ak sa už na priechode nachádza a na návestidle sa prepne signál "STOJ" (Vyhláška 30/2020 Z.z., §20, odsek (2), písmeno a)).

Medzi ukončením zeleného signálu pre chodcov a začatím zeleného signálu pre vozidlá je určený tzv. bezpečnostný medzičas, ktorý slúži na ukončenie pohybu chodcov na priechode. To znamená, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov aj v poslednej sekunde zeleného signálu, tento medzičas mu umožňuje bezpečne prejsť celým priechodom. V uvedenom prípade je bezpečnostný medzičas nastavený na 10 sekúnd. Chodec má teda 22 sekúnd na bezpečné prejdenie cez priechod.

Z uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 12.07.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania