Janka Alexyho-semafor-zelená vlna

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Dominika 03. júla 2023

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či je problém nastaviť zelenú vlnu od začiatku Dubravky (Saratovská-Harmincová) ?
Je neskutočná sila že ja dostanem všetkých 7 červených a to je na úseku 3.2Km. Dala by som niekomu sadnúť ku mne do auta aby zistil aké to je a plus mi tankoval do auta lebo len pri rozbehu mam spotrebu 35-98L/km i keď je to iba rozbehnutie keď ich zratame koľko ich je dohromady tak ďakujem.
Pekný ďen,
za skorú odpoveď vopred ďakujem.

:)

03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Komunikácia je v správe hlavného mesta, podnet preposielame magistrátu na vyjadrenie.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
03. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. júl 2023

Matej

Pokial ma mesto spravne priority a to teda 1. elektricky, 2. autobusy, 3. chodci a az potom auta, tak to asi moze byt aj trochu problem a akokolvek to nevyjde - ak ma byt jasna priorita prejazd elektricky, a zaroven treba pustit aj krizujuce smery, tak zial zelena vlna pre auta iduce subezne s elektrickou stojacou na zastavkach je kombinatoricky neriesitelna... jedine ze by sa obmedzila rychlost aby bola jazda aut synchronna s elektrickou, to je na zamyslenie:)
03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. júl 2023

Dominika

Tak čo sa týka smeru, tak je to hlavne cesta v smere električiek .
V ostatných častiach BA električky nemajú také výnimky ako tu v Dubravke (a dúfam že ani nebudú) a žijem tu od narodenia (tiež som cestovala denne MHD) a takto zle nastavene semafori som ešte nezažila. Hlavne že chcú byť ekologicky a električka čo ide na "EKO" elektrinu nemôže zastaviť na 2 minúty ako ostatný členovia premávky. ( a nie mne nerobí problém počkať na semafore 2 minúty len skúste sledovať ako je nastavený semafor na križovatke J.Alexyho a M. Schnidera a Saratovská ) hlavne v hodinách zhustenej premavky (eko) električiek.
04. júl 2023

Boris

3x chodecký semafor je na dopytové tlačidlo + kr. Alexyho a Trnavského je starý typ hardvéru + preferencia električiek v križovatkách. Zabudni teda na zelenú vlnu. Ak chceš ísť plynule, MHD ťa rada odvezie.
04. júl 2023

Dominika

Ak je to podla vas vporiadku tak Ok. Dúfam že aspoň mate auto a jazdite každý deň. Mimochodom pracujem ako kurier a by na zaujimalo ako by som to mala robiť v MHD
04. júl 2023

Dominika

A čo sa týka cestovania za pracou, električka tam kam chodím nevedie a musela by som chodiť autobusom ktorý taktiež musí zastaviť na každej červenej ako auto ... tak už ma iba zaujíma prečo cestujúci v Eko električke sú niečo viac ako ten čo ide autobusom. Takto je to iba v Dubravke v ostatných častiach nemajú električky takéto výsady.
04. júl 2023

Common Ennemy

Slečna, preferencia MHD je v dnešnej dobre úplný štandard. V tej jednej električke prejde rovnako ľudí, ak nie viac, ako v tých autách na jednu zelenú. Idea nie je tá, aby ste vy ušetrili naftu, ale aby bola MHD aj časovo konkurencie schopná, takže má preferenciu. Nastavené je to úplné správne. A áno chodievam tadiaľ momentálne do práce aj ja. Dokonca na bicykli a tiež tam stojím na červené.

Ak máte spotrebu 98l/100km skúste pridávať pomalšie :)
04. júl 2023

Dominika

A Autobus je čo ?
04. júl 2023

Dominika

Nie každý má kondíciu alebo možnosť chodiť do prace na bicykli (stačí že človek pracuje na opačnom konci BA musela by som si vyhradiť kopec času na cestovanie, v práci nemáme žiaľ ani sprchu takže by som cely deň bola spotená a smradlavá, nemám ani kam odparkovat bicykel.. atď)
K tomu autobusu nechcem vedieť koľko oni minú paliva s takýmto prístupom .
Ešte by som doplnila k cestovaniu MHD.
Vidieť že nejste alebo nemáte mladu príťažlivú dcéru vo veku 18 rokov. NAPR. Končím v práci neskoro v noci (videli ste niekedy aký ľudia vtedy cestujú v MHD ) hovorím z vlastnej skúsenosti a neraz sa mi stal nepríjemný incident .
Predstavte si aj takéto situácie sa stávajú : kedy ma chcel chlap opitý muž napadnúť, ďalší krát chcel napadnúť vodiča a ženu sediacu hneď za ním (volala som policiu), potom jeden bezdomovec si robil dobre za BIELEHO DŇA uprostred autobusu (nechutný chlapi) ,
známu zasa okradli v noci , všetci ostatní iba odvrátili zrak nikto sa ani v jednom prípade mňa, ani tej ženy nezastal. Dúfam že raz budete mať dcéru aby ste pochopili ten strach. (Nie nejsom konfliktný typ, nespomenula som ešte chutného fekalistu alebo ten čo ošťaval ženy a nehovorím už vôbec o tom smrade čo tam koľko krát je)
Takže mi tu nikto nebude hovoriť (a už vôbec nie chlap ktoré v živote nikto nechcel znásilniť) že mám chodiť MHD pokiaľ tam nebudú policajti chodiť alebo SBS ( viem že je to nereálne).
04. júl 2023

Viliam

1) jednou z vecí ako zrýchliť MHD je preferencia (ľudí neprinutite rýchlejšie nastupovať, dvere sa nezatvoria rýchlejšie, vozidlo nebude rýchlejšie brzdiť apod), otazka na kompetentných je možno povoliť elektrickam rýchlosť na 60km/h 2) autobusy su preferované napr. tak ze sa vytvárajú bus pruhy (budu aj na Harmincovej a to zas bude nadávok načo sa to rozširovalo keď zostanú zase 2 pruhy pre autá), pozn. linka 23 ma tiež preferenciu na Alexyho 3) elektricka ma kapacitu cca 350 ľudí, toľko áut počas jednej zelenej fyzicky ani nemoze prejst 4) Dúbravka a Karlovka sú uz modernizovane, preto funguje preferencia, reko Vajnorskej začína v septembri, Ružinovská ak sa podarí 2024 a Rača 2025, potom už bude preferencia v celej BA, otázka je nezmyselné zrušenie mimourovnovej križovatky Kutlíkova kde môže nastať problém s prejazdom áut križujúce elektricku 4) násilie odstrániť je nereálne pokiaľ bude alkohol, drogy apod legálne, neobmedzia sa sociálne siete a niektori politici neskončia v base :) a nakoniec nebude dostatok psychologov na pomoc niektorim indivíduám (teraz sa čaká na psychológa aj 6 mesiacov)
05. júl 2023

Peter Ondavsky

Vsak priemerna rychlost elektricky so statim na zastavkach ale s takmer plnou preferenciou moze byt tak 20-30 kmh... Ja to vidim na obmedzenie rychlosti a edukaciu:) moze byt zelena vlna, ale v tejto rychlosti, aj benzin usetrite aj bezpecnejsie to bude, nie je to nic nezvycajne, MPR 30kmh, a odporucana rychlost informativne este nizsie, podla faz semaforov - win-win-win:) na mnohych miestach ked clovek vnima tak vie odhadnut signalny plan aj dynamicky riadenych semaforov - u nas sa aj tie dynamicke plany robia tak dost tupo hrubo konzervativne, lahko predvidatelne, nie ako v Holandsku kde vam aj po 2 sekundach zelenej zrazu skoci cervena lebo ide cyklista... to zase az taka dynamika u nas neni... nase "dynamicke" semafory su v koncoch ked idu 2 elektricky naraz (Stefanovicova napr.:)
05. júl 2023

Dominika

Ale páči sa mi že iba mužské pohlavie sa mi tu k tomu vyjadruje 😂
07. júl 2023

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne urážlivých, vulgárnych a ironických komentárov.

Ďakujeme,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania