Hečkova-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
BAnonym 03. júla 2023

22:00, zacina nocny klud. V kazdej normalnej lokalite nastava pokoj a ticho, presny opak nastava na Zitnej, priamo medzi rodinnymi domami. O 22:00 totiz z nejakeho podivneho dovodu vypnu semafory, a tak sa z uz beztak hlucna a nebezpecna cesta v obytnej zone, na ktorej takmer nikto nedodrzuje predpisanu rychlost, stava doslova dialnicou pre Pezincanov a taxikarov.

Na Peknej ceste idu semafory bez problemov do polnoci, preco nie tu? Tato krizovatka je uplne nova, ma vsade senzory a je smart. Treba tam osadit merace rychlosti, ktore v pripade zaznamenania pohybu rychlejsieho ako 50 km/h, autromaticky prepne na cervenu, nech auta musia spomalit a jazdit podla predpisov. A treba ich hlavne nechat zapnute NON-STOP.

02. júl 2023

BAnonym

A nechcem pocut ziadne reci o "plynulosti cestnej premavky" - krizovatka so semaformi nijako nezhorsuje plynulost, toto nie je spadnuty strom na stvorprudovke. Jedine co to spravi je, ze sa clovek dostane domov o nieco pomalsie - konecne nie na ukor vsetkych ostatnych naokolo, ktori kvoli tomu trpia. Jedine co chceme je mat len dostojny zivot neobmedzovany od rana do noci autami a konecne sa chceme vyspat. Piatky a soboty su najhorsie. Mozu byt aj 2 hodiny v noci a neprejde 10 sekund bez toho, aby tadeto nepreletelo auto. Non-stop. Same. Auta. Kazde jedno prejdenie je v tichu noci extremne hlucne. Kazde prekracovanie rychlosti je o to hlucnejsie. Byvanie horsie ako v strede dialnice. Radi by sme sa uz konecne vyspali, a to mame na oknach trojsklo.

Nechanie zapnutych semaforov 24 hodin denne urcite ocenia aj obyvatelia dalej na Zitnej na svetelnych krizovatkach s Hybesovou a Stolarskou.
03. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. júl 2023

BAnonym

Este "super" bonus zo vcerajsej noci bol, ked o cca 23:30 preslo ulicami auto, ktore oplachlo cesty vodou a hluk z aut bol asi tak dvojnasobny. Genialne tesne pred spanim.
09. júl 2023

Pavel

dobrý deň , so všetkou úctou ale nedá sa mi na to nereagovať . Evidentne ste kúpili - pripadne dokončili rekonštrukciu domu ( podľa mna dom na rohu ) a nasťahovali sa do nehnuteľnosť na hlavnej ceste. Ta cesta je tam desaťročia a pri kúpe bola neprehliadnuteľná .Ja osobne by som tam nechcel bývať a asi ani pracovať v kancelárii . Ak Vám vadí hluk z hlavnej cesty - prečo ste sa tam sťahovali ? To je ako keď sa na rendez prisťahovali ľudia z iných častí SR - lebo cena tam bola cca 2/3 a následne písali starostom o nočnom hluku - zvukoch z prekladiska vagónov . Tak dal 2/3 ceny - ušetril a snáď videl kde byt kúpil a prečo cena bola aká bola. Pripadne ľudia čo sa prisťahujú na Obchodnú ulicu a žiadali by aby tam zrušili električky pre 08:00 a následne posledná by mohla ísť o 17:30. vôbec mi to nedáva zmysel. Skôr by som sa obával toho ako mi pri nehode niekto prejde autom do obývačky.
11. júl 2023

BAnonym

Pan Pavel,
V prvom rade maju soferi dodrziavat pravidla cestnej premavky a neprekracovat maximalnu povolenu rychlost. V druhom rade som sa sem "nenastahoval vcera", byvam tu a nasa rodina desiaky rokov a dom postavila prababka, takze cely vas k teme uplne nepodstatny prispevok je irelevantny a zbytocny.

Cize vsetci obyvatelia byvajuci pri Zitnej sa podla vas maju odstahovat, chapem to spravne? Nie ze soferi maju chodit podla predpisov, pripadne ze by sa tu mali zaviest nejake logicke pravidla na upokojovanie dopravy - nie, mame sa odstahovat z nasich nehnutelnosti. Skvele riesenie a skvele rozmyslanie.

Ak prve co vas napadne je, ze sa skor obavate o to, ze mi niekto vleti do obyvacky (nebojte, nevleti), ukazuje to na klasicke myslenie Slovakov. Proste "zmierme sa s tym, ze nam tu jazdia okolo domov sialenci a nic proti tomu nerobme". Prepacte, ale toto je uplne chore rozmyslanie. Ovela jednoduchsie je tu zaviest 40-ku so stacionarnimi radarmi a ponechat zapnute semafory celu noc, nemyslite? Nikomu sa nic nestane, Pezincania dojdu domov o 1 minutu neskor (absolutne ma to nezaujima) a budeme mat bezpecnejsie ulice.
11. júl 2023

Pavel

stále bývate na hlavnej tepne ba-pk kde nevidím dôvod znižovať rýchlosť na 40. Kľudne nech zapnú meranie rýchlosti a rozposielajú vodičom ktorí porušujú dopravné predpisy. Keď tam aj zapnú semafor - budú vám pod oknami 30 sekúnd stáť auta so zapnutým motorom. Následne sa budú rozbiehať - pripadne prudko brzdiť ( ako na peknej ceste ) . Držím palce nech je to k vašej spokojnosti. Následne by som požadoval výmenu kociek “mačacích hláv” z vedľajšej ulice - aby tam toľko nehrkotali auta s poškodenou nápravou . A k tej prababke len toľko - keď do postavila v Ba bolo možno 10 aut. Vy keď ste to po nej rekonštruovali s cieľom sa nasťahovať - tak ste vedeli aká je situácia . Tým nemyslím nič zlé … Ja bývam na kubacovej kde jazdia o 05:00 + - prazdne autobusy a priamo pod našimi oknami preraďuje prevodovka + zvukový efekt vzduchovej pumpy. Ale vedel som že tam chodi mhd aj elektricky a v noci pocujem aj rampy. To je život v meste bohužiaľ. Nemám čo k tomu dodať . Držím palce nech sa to vyrieši k spokojnosti .
19. november 2023

Martins

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania