Preverenie informácie o zámere výstavby

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 29. apríla 2015

Dobrý deň
V dnešnej tlači (Denník N) je publikovaná informácia, že pozemky za výjazdom z Vajnor v smere na Ivanku pri Dunaji po pravej strane by mohol developer pripravovať pre logistické centrum fy Amazon.
Vzhľadom na problémy, ktoré by takýto projekt priniesol z hľadiska zníženia kvality života, životného prostredia prostredia, dopravy a pod. pre obyvateľov všetkých priľahlých obcí, vrátane Vajnor, by bolo potrebné v súčinnosti so zastúpcami Ivanky pri Dunaji, ostatných MČ Bratislavy vrátane Magistrátu hl.m. začať sa tejto problematike intenzívne venovať.
Vajnory sú už dnes extrémne zaťažené dopravou a hlukom z nej, po dobudovaní nultého obchvatu to bude ešte viac, nehovoriac o takomto projekte v tesnom susedstve obce.
S pozdravom
M. Bak

29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.

Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
06. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Bak,

v súvislosti s plánovanou výstavbou logistického centra Vám oznamujeme:
MČ BA – Vajnory sa o pripravovanom zámere dozvedela 27.4.2015 z otvoreného listu občanov Ivanky pri Dunaji, ktorý bol zaslaný predstaviteľom samospráv okolitých obcí.
Ihneď sme podnikli príslušné kroky vrámci kompetencii, ktoré máme. Navštívili sme Obecný úrad v Ivanke pri Dunaji, kde sme sa zoznámili s danou problematikou, momentálne je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie podľa zák. č. 24/2006 Z.z. navrhovaná činnosť záchytného parkoviska pre budúce logistické a skladové centrum, kde MČ BA – Vajnory vydala stanovisko adresované MŽP SR s nasledujúcimi pripomienkami:

Nakoľko navrhovaná činnosť má slúžiť aj ako záchytné parkovisko pre návštevníkov Hlavného mesta SR Bratislavy žiadame, aby dotknutými orgánmi boli aj Hlavné mesto SR Bratislava a Mestská časť Bratislava – Vajnory ako priľahlé katastrálne územie. Z predloženého zámeru nie je zrejmá následná väzba týkajúca sa MHD. Vzhľadom na to, že pripravovaný zámer má dopad aj na Mestskú časť Bratislava – Vajnory, požadujeme v ďalších etapách posudzovania podľa zákona uvádzať Mestskú časť Bratislava – Vajnory ako dotknutý orgán.
Požadujeme, aby posudzovanie navrhovanej činnosti bolo riešené komplexne aj s pripravovanou skladovou halou logistického centra aj doplnkovou infraštruktúrou
Požadujeme zachovanie súčasného stavu križovatky Pri mlyne, nesúhlasíme s akýmikoľvek dopravnými obmedzeniami týkajúcich sa výjazdov a vjazdov do križovatky Senecká, Pri mlyne. Upozorňujeme na právoplatné územné rozhodnutia stavby Východný obchvat Vajnor, ktorá vyúsťuje do tejto križovatky.
Navrhovanú činnosť požadujeme podmieniť realizáciou diaľnice D4 v úsekoch Jarovce, križovatka Ivanka sever a križovatka Ivanka sever Rača.
Navrhovanú činnosť požadujeme podmieniť realizáciou priameho napojenia na diaľnicu D4 v križovatke Ivanka západ.
Požadujeme posúdiť vplyv na hydrologické pomery územia a zmenu odtokových pomerov územia
Požadujeme rešpektovať plánované rozšírenie cesty I/61 BA - Senec na 4-pruh, návrh rozšírenia žiadame premietnuť do projektovej dokumentácie, vzhľadom na enormné dopravné zaťaženie podmieniť zámer vybudovaním Seneckej cesty ako štvorpruh.

Toto stanovisko sme zaslali poštou aj mailom a budeme sa na príslušnom stavebnom úrade (obce Ivanka pri Dunaji) o predmetný zámer ďalej informovať a dožadovať sa postavenia účastníka konania vo všetkých povoľovacích procesoch súvisiacich s predmetným zámerom.
S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania