MČ Ružinov-reklama pozdĺž diaľnice D1 v rozpore s cestným zákonom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Žiadam vyjadrenie MÚ Ružinov a jeho príslušného stavebného úradu, aké kroky mieni podniknúť pre odstránenie nelegálnych billboardov (reklamných stavieb) na jeho území, pozdĺž diaľníc a rýchlostných ciest, ktoré sú v rozpore s cestným zákonom. Podľa Cestného zákona č. 135/1961, § 10 ods. 4 nie je dovolené umiestniť reklamné stavby bližšie ako 100m od osi vozovky. "Mimo sídelného útvaru obce ohraničeného dopravnou značkou označujúcou začiatok a koniec obce je v území 100 metrov od osi vozovky priľahlého jazdného pásu diaľnice a cesty, okrem odpočívadiel, zakázané umiestňovať reklamné stavby; to sa nevzťahuje na označenia stavby a označenia súvisiace s výstavbou alebo prevádzkou diaľnice alebo cesty." Nedávno osadené značky označujúce koniec obce, jednoznačne vymedzili diaľnicu od intravilánu obce za účelom zvýšenia rýchlosti na 130 km/h, preto uvedené zákonné ustanovenie platí na tieto reklamné stavby, ktoré sú viditeľné z diaľnice a sú bližšie ako 100m od jej osi (väčšina billboardov).

21. júl 2023

Peter

nijak, mŕtvy chrobák....to isté sa týka aj stavebného úradu Vajnory, v lokalite pri Zlatých pieskoch- Letisko
21. júl 2023

NaTrnavke

V Ruzinove tieto nelegalky miznu fakt velmi pomaly, je vidiet, ze to nemaju ako prioritu na urade. Cudujem sa ale aj ostatnym castiam, ze to ticho toleruju a su tam ludia z Teamu Bratislava vo vedeni
25. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
27. júl 2023

Lukáš

V zásade súhlasím, len ste opomenuli § 24i cestného zákona, ktorý dáva vlastníkovi stavby čas do 30. apríla 2024 na odstránenie takejto stavby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.