Starohájska - neaktuálna vodorovná značka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ka Me 22. júla 2023

ABSOLÚTNE ZLÉ VODOROVNÉ DOPRAVNÉ ZNAČENIE PRE CYKLISTU - ZVYŠUJE RIZIKO NEHÔD.

Cyklisti majú na priechode pre cyklistov prednosť, ten je riadne a správne označený zvislo pre prichádzajúcich vodičov. Avšak cyklisti majú na zemi vodorovne označené, že majú dávať prednosť tiež?

Ako sa takéto niečo môže vôbec dostať cez projekt, schválenie, maľovku a záverečnú kontrolu? Naozaj hanba.

TOTO SA TÝKA CELEJ TEJTO CYKLOTRASY MINIMÁLNE OD KUTLÍKOVEJ CEZ ZOBRAZENÉ MIESTO AŽ K NÁM. HRANIČIAROV A OKOLO BILLY PO JUNGMANOVU.

24. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme zadali k prevereniu na príslušný referát a čo najskôr Vás budeme kontaktovať s odpoveďou.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
24. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení konštatujeme, že predmetný cyklochodník nie je v správe MČ Bratislava-Petržalka.
Zodpovednosť za ďalšie riešenie podnetu je na kolegoch a kolegyniach z magistrátu.

Prosím admina o prepnutie zodpovednosti.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
24. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
24. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Dopravné značenie bolo projektované a realizované podľa vtedy platných dopravných predpisov a technických podmienok, pričom nové technické podmienky uvádzajú:
"Existujúce dopravné značenie zostáva v platnosti a nestanovuje sa termín na jeho zosúladenie s ustanoveniami týchto TP. Posúdenie súladu existujúcich VDZ s ustanoveniami týchto TP sa vykoná až v čase, keď je potrebná ich obnova."

Z hore uvedeného vyplýva, že dopravné značenie je v poriadku, k jeho úprave príde v čase jeho obnovy, prípadne v dobe riešenia dopravného značenia v okolitých križovatkách.

Na základe uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. júl 2023

3rt

Nerozumiem, podla akej upravy minulej alebo sucasnej je v sulade oznacenie ,,daj prednost v jazde'' na zemi pre jedneho ucastnika, v tomto pripade cyklistu, a zaroven oznacenie priechodu pre cyklistov, ktore pre druheho ucastnika, v tomto pripade vodica, tiez vyzaduje dat prednost v jazde? Toto umoznovala ktora zakonna uprava v akej dobe?

Je to ako keby na beznej krizovatke boli zo vsetkych stran znacky ,,daj prednost v jazde'' a ziadna hlavna cesta predsa podla obrazka. Tak bud som zle pochopil podnet sam, alebo mesto, ale skor sa mi zda, ze nikto nerozumie, k comu sa vztahuje odpoved. Precital som si to dva razy, aj podnet aj odpoved.
31. júl 2023

3rt

Este teda podla Google je toto pohlad z hlavnej cesty Starohajska do bocnej ulice Dudova v krizovatke tvaru T, cize vozidla tu odbocuju na velajsiu cestu, vpravo alebo vlavo, tak vzdy musia davat prednost cyklistovi iducemu subezne s cestou, aj keby tu ten priechod oznaceny nebol! Ako potom moze byt na zemi oznacene, ze sa ma davat prednost v jazde pre cyklistu? To platilo v minulosti???
31. júl 2023

3rt

ZAKON

Vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch, vozidlám idúcim vo vyhradenom jazdnom pruhu po jeho ľavej strane, cyklistom idúcim súbežne s cestou a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Vodič motorového vozidla i nemotorového vozidla odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo a vozidlu idúcemu vo vyhradenom jazdnom pruhu po jeho pravej strane.

Vodič odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde cyklistovi idúcemu rovno vrátane cyklistu idúceho súbežne s cestou; to neplatí pre vodiča električky. Pri odbočovaní doľava vodič motorového vozidla nesmie ohroziť cyklistu odbočujúceho vľavo.
31. júl 2023

3rt

A este teda tie zvisle tabulky priechodu pre chodcov a cyklistov su v zlom poradi, ma to byt tak, aby to pri klopeni zodpovedalo poradiu na ceste - prvy je priechod pre cyklistov, az potom pre chodcov. Zvisle znacky maju byt pod sebou v opacnom poradi.

Toto si fakt zasluzi zrozumitelnejsiu odpoved nez genericke nic.
13. august 2023

Jano - Star9H6j

Admin, mozte podnet otvorit alebo zistiť aspoň aký úradník konkrétne napísal tu poslednú odpoveď? je to samozrejme úplný blud a keď sa ako občania chceme sťažovať na nedodržanie zakona/predpisov bolo by vhodné vedieť na akého úradníka. btw. zo zákona, odpovede úradníkov nemôžu byť anonymné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.