Mudrochova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Juraj 25. júla 2023
?share=copy

Zhruba pred 3 r. som sem pridal podnet tykajuci sa rusiveho monotonne znejuceho zvuku pravdepodobne vychadzajuceho z ventilacie.Rusivy zvuk sa roznieva po sidlisku v okoli ul.Mudrochova a pocut ho vo dne i v noci,ale hlavne v noci ked sa utisi denny ruch a vtedy je aj najviac rusivy.
Z odd. živ. prostr. a dopravy MÚ BA-Rača podnet preverovali,ale senzoricky nevedeli zistit povod zvuku. V podnete som aj naznacil 2 mozne zdroje,Hotel Barónka a supermarket Terno. Obe prevadzky boli uradom upozornene,aby si skontrolovali ventilaciu a v prípade jej zhoršeného technického stavu zabezpečili ich úpravu.Viac vraj spravit nevedeli.
Zial,problem aj nadalej pretrvava a teda otvaram ten podnet znova,ci sa neda spravit viac? Predpokladam, ze urad ma pravomoc kontroly na mieste potenc. zdroja hluku?

25. júl 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

v tomto podnete a jedná o rovnaký problém ako v podnete:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/95406/mudrochova-zelen-a-zivotne-prostredie-ine

preto sme sa rozhodli pôvodný vyššie uvedený podnet uzavrieť, pretože portál technicky neumožňuje zlúčiť podnet s videom.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
26. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. S kolegami skúsime zistiť aké sú ďalšie možnosti riešenia.
Kto? Oddelenie životného prostredia a dopravy
Kedy? leto 2023

Daša Barteková, poverená vedením oddelenia životného prostredia a dopravy
26. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v takýchto prípadoch je najlepšie poslať priamo podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto so sídlom v Bratislave kam tento podnet aj preposielame, kontaktný email je: [email protected]

Daša Barteková, poverená vedením oddelenia životného prostredia a dopravy
26. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto so sídlom v Bratislave
26. júl 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
21. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na základe Vášho podnetu, ktorý bol na tunajší úrad elektronickou poštou ([email protected]) doručený dňa 26.07.2023 ohľadom nadmerného, rušivého a monotónne znejúceho hluku v denných a nočných hodinách z neznámeho zdroja (možné zdroje hluku - Hotel Barónka na Mudrochovej ulici č. 2 a supermarket Terno na Kubačovej č. 19), Vám oznamujem nasledovné:

Dňa 19.09.2023 vykonali odborní pracovníci tunajšieho úradu v rámci výkonu štátneho zdravotného dozoru kontrolu v okolí dotknutého obytného prostredia na Mudrochovej ulici v Bratislave k.ú. Rača ako aj vonkajšieho prostredia Hotela Barónka a supermarketu Terno zameranú na identifikáciu možných zdrojov hluku. V čase kontroly nebol v blízkosti dotknutého obytného prostredia ani v jeho blízkom okolí zistený vonkajší zdroj hluku, ktorý by bol sluchom počuteľný a mohol negatívne ovplyvňovať okolité chránené prostredie hlukom.

Tunajší úrad môže vykonať objektívne meranie hluku iba na základe presne definovaného zdroja hluku, ako napr. z technických a technologických zariadení, stacionárnych zdrojov, činností prevádzok a iné. V prípade, že sa identifikuje zdroj hluku, ktorý je pre chránené obytné prostredie obťažujúci, bude tunajší úrad iniciovať meranie hluku na základe aktuálneho podnetu.

Na základe uvedeného považujeme Váš podnet t.č. za prešetrený a vybavený.

S pozdravom

Mgr.Zlatica Sluková
odborný radca

oddelenie hygieny životného prostredia

tel.: +421917 426 008
email: mailto:[email protected]
web: www.ruvzba.sk
www.facebook.com/ruvzba.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania