Lamačská cesta-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce a nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

Neriešený

Dobrý deň,
diaľničný exit za tunelom Sitina smerom na Dúbravku je z mojej skúsenosti veľmi nebezpečný. Problémom je cesta za týmto výjazdom. Dôvodom je to, že z diaľnice a rýchlosti 100 kmh-1, ktorá za tunelom štandardne býva, je od značiek "Koniec diaľnice" a "Obec" prakticky hneď placnutá rýchlosť 50. A najväčší problém je práve fakt, že tam 50 nechodí nikto. Ani z pripojenia z diaľnice ani zo smeru z patrónky. Ak sa teda nájde slušný vodič, ktorý chce dodržiavať predpisy, tak sa musí báť, aby to do neho niekto zozadu nenapálil. Rovnako tak je problém sa pripojiť a zmeniť pruh. Keď idete totiž 50kmh-1 a vodiči v druhom pruhu, do ktorého sa snažíte pripojiť si to valia pokojne aj 80 a bezhlavo predchádzajú sprava, tak jediná možnosť je tiež pridať rýchlosť a plynule sa medzi ne zaradiť. Aktuálna situácia žiaľ vyslovene núti vodiča ísť rýchlejšie, ako má povolené, ak nechce byť svedkom nehody.

Prosím o riešenie tohto problému Možným riešením by mohlo byť osadenie značiek s rýchlosťou aspoň 70kmh-1, neskôr pred stúpaním v zákrute možno znížiť na 50kmh-1. Tým by sa dosiahlo to, že by nebolo nutné z rýchlosti 100 brzdiť hneď na 50. Je predsa bezpečnejšie rýchlosť znižovať postupne. (laické vyobrazenie v priložených obrázkoch)

Optimálne riešenie poskytnúť neviem, to je na expertov na danú problematiku, len poukazujem na problém z praxe.

Ďakujem

04. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
14. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. december 2023

Pozorovatel

@Michal
Uz pred 3 rokmi som podal podnet na NDS
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/104609/lamacska-cesta-d2-riesenie-dopravnej-situacie-nebezpecne
na vynacenie dlhsieho odbocovacieho pruhu na D2 za tunelom Sitina, kedze sa pomerne casto stava, ze kolona od semaforu na Lamacskej sa tiahne az do praveho pruhu na dialnicu D2 co je velmi nebezpecne.
Zial, je asi len otazkou casu, kedy rozbehnuty kamion z tunela vrazi do stojacej kolony.

V tomto odbocovacom pruhu by mohli bezpecne cakat v kolone auta odbocujuce na Lamacku, ci CS PHM Orlen, a mohla by tu byt znizena rychlost na 70 a nasledne v preplete od TESCA na 50km/h.

Pripajam odpovede NDS z 04.12.2020:

"Dobrý deň,
v nadväznosti na Váš podnet, za ktorý ďakujeme, si Vám dovoľujeme uviesť, že rozšírenie diaľnice D2 alebo doplnenie DZ by neprinieslo Vami očakávaný efekt. Kolóny totiž nevytvára diaľnica, ale svetelná signalizácia na Lamačskej ceste. NDS preto nad navrhovaným riešením neuvažuje.
S úctou
MEDIA TÍM NDS"

14.6.2021 odpovedala NDS: "aj realizovateľnosť predĺženia odbočovacieho pruhu bude v II. polroku tohto roka posúdená projektantom v rámci projektu aktualizácie trvalého dopravného značenia na diaľnici D2 na území mesta Bratislavy."
31. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Dobrý deň, predmetná komunikácia je v správe Národnej diaľničnej spoločnosti a.s.. V súvislosti s uvedenou skutočnosťou navrhujem zmenu zodpovednosti za riešenie podnetu na NDS, a.s.. Vopred vďaka.
31. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
31. marec 2024

Pozorovatel

Tak to su fofry,!
Za 8 mesiacov identifikovat, ze dialnicu ma na starosti Narodna dialnicna spolocnost.
Klobuk dolu !!!
04. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Národná diaľničná spoločnosť
18. apríl 2024

Pozorovatel

@admin OPS
Poprosim urgovat NDS a s.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania