Dopravné značenie na Devínskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef Varga 22. júna 2012

Na Devínskej ceste by som uprednostnil pred tabuľami s reklamou jednoznačné dopravné tabuľe. V miestach kde sa pripájajú miestne komunikácie chýba značka informujúca o odbočke (križovatke) a poniektorí vodiči obiehajú v daných miestach pred nimi idúce vozidlá a niekedy to dopadne ako 19.6.2012 a je nutný zásah záchranných jednotiek.

13. júl 2012

N/A

j Navrhujeme 50tku na celu Devinsku cestu. Nebezpecne je to najme pre chodcov. 19.6. bol krasny den. Snad ich bude este vela.
18. júl 2012

Martin Patoprstý

Dobrý deň,

Devínska cesta je klasifikovaná ako miestna komunikácia II. triedy a jej správcom je Hlavné mesto SR Bratislava. Odporúčame sa s podnetom obrátiť na Oddelenie cestného hospodárstva Magistrátu Hl. mesta.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
27. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podľa názoru odborných útvarov po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ BA je doterajšie značenie v poriadku. Križovatka JE vyznačená dopravnou značkou P8 - "Hlavná cesta" je podľa vyhl. 9/2009/ Z.z. dopravná značka, ktorá označuje križovatku, "Značka Hlavná cesta (č. P 8) upozorňuje najmä v obci na križovatku s vedľajšou cestou..." Dodatková tabuľka nie je v tomto prípade potrebná, pretože úsek je prehľadný a jasný. Situácia na Devínskej ceste je dobre známa odborným útvarom aj dopravnému inšpektorátu. Zaoberajú sa ňou napr. aj v súvislosti s požiadavkami na zohľadnenie zvýšeného pohybu cyklistov.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
25. apríl 2013

Anonymný užívateľ

podnet je podla mojho nazoru vyrieseny. osadena znacka je korektna a neznalost vodicov (pripadne ich ignoranciu) ziadna znacka nepomoze eliminovat

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania