Bradlianska-PAAS kontrola

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Michal Hajčík 16. augusta 2023

Dobrý deň,

Akonáhle sa pred cca 2 týždňami zaviedol PAAS na uliciach pod Palisádami, všetky autá, ktoré nechcú platiť, sa posunuli nad Palisády, kde je zväčša rezidenčné parkovanie. Vždy tam autá parkovali na čierno, teraz je už ale situácia neúnosná. Bol som sa teraz pozrieť a napr. na Bradlianskej je 90 % áut bez rezidenčnej karty. Viete prosím posilniť kontroly v danej oblasti? Človek nemá chuť neustále volať políciu.

16. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. august 2023

Michal Hajčík

Najprv som volal na Hlavné mesto a tam mi povedali, že keďže uvedená ulica nepatrí pod Paas, ale pod rezidenčné parkovanie, tak je to v kompetencii Starého Mesta.
16. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto
16. august 2023

Peter Mravec

V októbri začne platiť zákon zákaz parkovania na chodníku! Bude sranda!😁 Policajti kontrolujú PAAS tak zvyšok nestíhajú! 😱🔊🔊🔊
17. august 2023

Michal

Pokiaľ viem, na kontrolu PAAS sú vyčlenení kontrolóri a nie policajti.
17. august 2023

Peter Mravec

Nie. To čo robila BPS z jednom policajtom robia 3 hliadky +2 na bicykli!😁 Riešia zlé parkovanie na chodníkoch, V 13, súkromné boxy, státie na cyklotrasách........ a ešte strážia kontrolórov PAAS!😁 Ale je to také Vallovské ušetríme.😱
20. august 2023

to akoze fakt

vsak policia ani nema chut neustale byt volana
20. august 2023

to akoze fakt

kontrolor PAAS je ako yeti
25. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet ohľadom áut parkujúcich na Bradlianskej ulici. Na predmetnej ulici je aktuálne zavedené Rezidentské parkovanie prostredníctvom nálepiek, ktoré vydáva mestský časť Bratislava-Staré Mesto. Kontrola parkujúcich áut teda nie je v kompetencii kontrolórov PAAS ale príslušníkov Mestskej polície, ktorá o situácii bola informovaná v podnete č. 170614. Výsledkom bude zvýšená kontrola na tejto ulici.

Celé znenie možné nájsť pod týmto odkazom: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/170614/bradlianska-dlhodobo-odstavene-vozidla-vozidlo-s-ecv-s-platnou-tk-a-ek

Samotná ulica nie je aktuálne integrovaná v žiadnej zo spustených zón PAAS a bude včlenená do zóny SM2 Hrad - Sokolovňa. Spustenie zóny plánujeme budúci rok, informovať o tom budeme prostredníctvom našej webovej stránky a sociálnych sietí.

Sme si vedomí, že postupné zavádzanie zón PAAS môže spôsobovať zvýšené množstvo parkujúcich áut pri hraniciach týchto zón. Na neoprávnené parkovanie je najlepšie vždy upovedomiť Mestskú políciu prostredníctvom bezplatného čísla 159, ktorá má v kompetencii kontrolu áut stojacich v rozpore so zákonom. Našou snahou je zavádzať ďalšie PAAS zóny postupne a pravidelne, aby sme takéto situácie mohli minimalizovať.

Podnet by sme teda radi zlúčili s podnetom č. 170614.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.
S pozdravom,
Kto? Mestská polícia

Samuel Zahradník

Koordinátor podnetov
Referát komunikácie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk
27. august 2023

Odkaz pre starostu

Podnet sme uzavreli, nakoľko sme odhalili duplicitu. Riešenie problému môžete ďalej sledovať na podnete 170614.

Ďakujem za porozumenie,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.