Steinov dvor-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Od vcera 16.08.2023 tu pribudla dalsia oplotena plocha za internátom Jura Hronca. Dnes je z toho parkovisko pre auta na travnatej ploche. Myslel som ze sa to oplotilo kvoli planovanej rekonstrukcii. Toto je podla Vas v poriadku? Zobrat zelen ktora sluzila napr. ako vencisko a zriadit tam parkovanie?

18. august 2023

Rudy

Pozemok patri Mestu, takze sa z definicie jedna o tzv. verejnu zelen. Podla zakona 8/2009 vodic nesmie poskodzovat zivotne prostredie, najma jazdou po verejnej zeleni (par 4 ods 2 pism j), ale ani stat na verejnej zeleni (par 25 ods 1 pism s).

Lenze plocha verejnej zelene ma byt verejnosti volne pristupna. Niekto sa velmi zrejme snazi vymknut zo zakonnej definicie verejnej zelene, avsak stale je to zelen vo vlastnictve Mesta, a takto ohradena potom splna definiciu vyhradenej zelene, ktorej uzivanie je obmedzene.

Vasa otazka je nanajvys na mieste, vzhladom na to by bolo tiez zaujimave vediet, pre koho vozdila je tato predtym verejna zelene aktualne vyhradenou, a ci je to v celospolocenskom zaujme.
18. august 2023

Julo

Zalezi od toho komu bola zelen zverena alebo prenajata a ako ju moze nasledne vyuzivat. Psy su podobny problem ako auta. Kazdy si to kupi a mesto sa ma starat kde ho bude parkovat; vencit.
23. august 2023

Pavol Ivanic

Aktualne z dnesneho dna 23.08. je parkovisko zdvojnasobene. Chcel by som sa teda pripomenut pan starosta ako riesite tuto situaciu? Jednu vec chapem, v celom areale internatu budu prebiehat stavebne upravy a zamestnanci musia niekde parkovat. Ale preco im teda nie je umoznene cez PAAS na nejaku vynimku, docasnu kartu a podobne parkovat v PAAS zone? Miesto toho sa zriadilo docasne parkovanie na zeleni az do takej miery, ze boli dnesnym dnom vsetci ostatni uplne vytlaceni. (Ano hlavne muslim aj na psickarov kedze som to ja a aj ostatni prave na to vyuzivali) Chcem sa teda opytat, kde je nejake nudzove riesenie aj pre psickarov co sa tyka vybehu? Nehnevajte sa, ale tento nudzovy plan riesenia vobec nebral ohlad na vsetkych, ale len na niektorych a toto ma pravdu povediac najviac hneva. Vopred dakujem za skoru odpoved a riesenie
24. august 2023

Mugu

Ja teda psickar nie som, ale pozerat sa, ako zrazu je v poriadku valcovat po zeleni - to nie je len o trave, co znova narastie, to je o roznose bahna po dazdi, znecistovani chodnika, atd. ... no tak to by mi skutocne vadilo. Nechutne ako sa mesto akoze stara o svoje verejne priestransva. Keby tam aspon boli rozmiestnene rosty, proste zasa slovenske riesenie, dame zabradlie a vsak budeme parkovat, neskor zabradlie odoberieme a ked budu parkovat aj ini, tak povieme, ze zelen sa predsa nenici, ze plocha je bahno-strkova uz, ze ved vzdy sa tam parkovalo. Fuj.
12. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Sekcia výstavby

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
16. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na tejto trávnatej ploche sme zabezpečili dočasné náhradné parkovanie pre zamestnancov STU a škôlku Stubáčik, ktorí parkovali na spevnenej ploche pri internáte, ktorá je momentálne súčasťou staveniska a je tiež predmetom revitalizácie.

Táto trávnatá plocha by bola súčasťou staveniska, ale rozhodli sme sa stavbu rozdeliť na dve etapy - aby sme zároveň zabezpečili bezpečnosť detí zo škôlky Stubáčik, ktorá by sa bez rozdelenia na etapy ocitla v strede staveniska.

Toto dočasné parkovisko slúži len pre potreby STU a po realizovaní prvej etapy, ktorej súčasťou je aj obnova asfaltového parkoviska, sa trávnatá plocha stane súčasťou staveniska druhej etapy a bude revitalizovaná so zvyškom parku.

Z uvedeného prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Sekcia výstavby
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania