Hrobákova - chýbajúci stĺpik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Igibácsi 20. augusta 2023

Oproti domu Hrobákova 2 sa dlhodobo parkuje v križovatke na chodníku tak, že autá cúvajú do križovatky, vychádzajú a zchádzajú na chodník do rušného koridoru chodcov a vôbec zneprehľadňujú situáciu pred priechodom pre chodcov, ktorý je v ústí tejto križovatky - všetko vidno na priloženej foto.

V prípade, že tu autá zostávajú odrezané od cesty keď sa parkuje v dvoch radoch, tak potom jazdia po chodníku priamo cez spomínaný priechod ohrozujúc chodcov.

Žiadam osadenie stĺpikov po celej dĺžke obrubníka na foto, aby sa chodci mohli cítiť na ploche pre nich určenej v bezpečí a mali rozhľad pri priechode cez cestu, ako sa patrí.

20. august 2023

to akoze fakt

toto uz je ine psycho
20. august 2023

Michal

Siroky chodnik. Vzdy sa tam parkovalo. Auta nezavadzaju. Mali by tam byt legalne parkovacie miesta.
20. august 2023

Muxo

Ved je to parkovanie v mieste krizovatky. Zaujimalo by ma, ako z tej momentky to rozidene vozidlo napriklad ma vyhlad na cuvajuci biely Ford, este ked je tam plno, ale teda uplne najhorsie aky vyhlad ma ten Ford na tych, co idu z Hrobakovej. To je na vlastne riziko cele.

To ked by chceli vynacit, museli by to cele vysrafovat na sucasnej vozovky tak, aby to bola stale rovna cesta, potom po okraji by mohli vyznacit zopar miest, ale samotna krizovatka by mala ustie ako mala cesta do vnutrobloku.
20. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. U kolegov preveríme, aké sú plány so značením v rámci blížiaceho sa zónovania.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? august/september 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
25. august 2023

OZ Člen

Státie vozidiel je pravidelné aj na opačnej, t.j. z pohľadu obrázka pravostrannej časti križovatky, v tomto prípade priamo na vozovke pozdĺžne, čím je výrazne nebezpečné prechádzanie chodcov, ktoré je tu v špičke značné, nakoľko mimo záber vľavo je zastávka MHD.

Vozidlá vchádzajúce do križovatky z hlavnej cesty Osuského a odbočujúce doprava sú vďaka miernemu zaobleniu v mŕtvom bode čo sa výhľadu na priechod týka, a to napriek tomu, že bezprostredne pred priechodom sa spravidla nestojí. Veľké polomery oblúkov tu umožňujú neprimerane rýchlu jazdu, státie vozidiel na oboch stranách potom de facto zjednosmerňuje ulicu s nutnosťou vyhýbania sa a chodec musí dbať na vozidlá prichádzajúce z oboch strán bezprostredne pred prvým krokom do priechodu.

Je možné zverejniť náčrtok budúceho vodorovného značenia v rámci zóny v tomto konkrétnom mieste križovatky? Uvažovalo sa o zúžení ústia križovatky - s možnosťou pridania parkovacích kapacít v takto vzniknutom priestore - a posunutím priechodu bližšie k hlavnej ceste?
29. august 2023

Mikul

Navrhujem rozmiestnit kvetinace s peknou zelenou, len NIE STLPIKY!
01. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

obyvateľov v danom prípade žiadame o trpezlivosť. Aktuálne čakáme už len na dodanie zvislého dopravného značenia, ktorým lokalitu zazónujeme.

Stĺpiky v lokalite potrebné nebudú, keďže v zóne sa parkuje len na vyznačených parkovacích miestach.

Zo situácie z projektu organizácie dopravy je zjavné, že s parkovaním vozidiel sa v križovatke nepočíta.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? december 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.