Starohájska - chýbajúca zvislá značka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Starohájčan 27. augusta 2023

Vzhľadom na charakter využitia Lesoparku prosím o osadenie zvislého dopravného značenia na vjazde zo západnej strany "Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel" (232) s dodatkovou tabuľkou "okrem dopravnej obsluhy".

Taktiež z východnej strany, avšak tam by bolo vhodné osadiť zvislé dopravné značenie "Spoločná cestička pre chodcov a cyklistov" (222) k niekdajšej závore a na vjazd zo sídliska na východnej strane s komplementárnym značením konca, aby sa výlučil akýkoľvek pohyb bežných motorových vozidiel do priestoru.

Náčrtok pre lepšie lokalizovanie priložený. Pozemok je podľa všetkého v správe Magistrátu.

27. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
30. august 2023

Jano - Star9H6j

Súhlas s podnetom (prípadne zistiť či na účel.komunikácii môže byť namiesto 232 osadená značka Obytná zóna/alebo Zóna-zákaz zastavenia)

Aktuálny stav je zrejme v záujme "niekoho" v koho prospech konajú na Magistráte (bez ohľadu na vedenie už XX rokov). V areáli firiem (napravo) majú miesta na parkovanie svojich vozidiel a aj napriek tomu si tieto firmy (a návštevníci) parkujú vozidla na tejto účelovej komunikácii. (+ z druhej strany od Gwerkovej aj obyvatelia parkujú na vjazde v rozpore s predpismi - iné podnety na OPS)

- podla info tabuli pri vstupoch, sa jedná o Lužné lesy.

Mohol by sa teda Magistrát vyjadriť aj k tomu, aký stupeň ochrany je v danej oblasti? A či vozidlá majú povolenie parkovať na účelovej komunikácii (myslím že od druhého stupňa je zákaz parkovania na účel.komunikáciach bez povolenia).

ďakujem
30. august 2023

Karoly

https://bratislava.sk/zivotne-prostredie-a-vystavba/zivotne-prostredie/ochrana-prirody-a-krajiny

Nejedna sa o sucast ziadneho chraneneho arealu alebo uzemia.

Ak by to tak bolo, museli by to oznacit ako pasmo ochrany - zelena znacka so statnym znakom aj informaciou o stupni ochrany, pricom od stupna II je potom zakaz vjazdu a statie s vozidlami vratane zaprahovych a bicyklov.

Obytna zona to asi nebude, mohla by to byt zona pesia, kde je obmedzeny aj vjazd, nielen statie.

Ale na infotabuli o luznych lesoch je myslim nieco zakaze jazdy vozidlami, co postrada zmysel, ak to nie je oznacene pre vodica dopravnym znacenim. Tiez je mozne, ze ta infotabula sa rozmiestnuje na vsetky casti luzneho lesa, ale lesopark nema status ako napr. Dunajske luhy za hradzou.
30. august 2023

Karoly

Oprava - Bratislavske luhy. Dunajske luhy su na opacnej strane dunaja. Na petrzalskej strane us aj mensie chranene arealy ako na konci Chorvatskeho ramena alebo pri Ekonomickej univerzite.

Zaujimave je, ze toto miesto sa casto oznacuje ako lesopark, ale nema statut ako napr Horsky park, ktory je skutocnym chranenym arealom, hoci je uprostred urbanizovaneho zvysku mesta.
05. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
31. marec 2024

C K

Dnes, keď už je tento problém v riešení, čo bude dovŕšené spustením PAAS zóny, kde už je celý predmetný úsek plánovaný ako pešia zóna (voľno pre cyklistov), ktorú realizuje HM SR, bol pridelený MČ Petržlka po dlhej prestávke bez zjavného dôvodu iba preto, aby si zarátala ďalší tzv. vyriešený podnet?
01. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na podnet sa s kolegami pozrieme, preveríme, či ho skutočne máme riešiť my.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? apríl 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
01. apríl 2024

C K

Pán Pavlík, podľa Vašich vlastných vyjadrení z iných podnetov z tohto parčíka nemáte, uvádzate všade, že nie je MČ zverený. O to viac ma prekvapilo, že administrátor si ho svojvoľne zmenil bez akéhokoľvek vstupu od zadávateľa.
20. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Pozemná komunikácia, na ktorej má byť podľa podnetu zákaz vjazdu všetkým motorovým vozidlám, nie je v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, preto nemôžeme požadované DZ umiestniť.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
Kedy? 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
20. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
20. apríl 2024

C K

PAAS už to má v PODe celé ako pešiu zónu, administrátorovi odporúčam podnet buď pozdržať v riešení do zavedenia zóny PAAS, a potom bude vyriešený, alebo uzavrieť.
21. apríl 2024

Jano - Star9H6j

Pls. počkajte s "uzatváraním" podnetu až do reálneho riešenia /zavedenia zóny/značiek. ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania