Krasovského-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ľubica Balogová 07. septembra 2023

Bezprostredne pri Gotickej vezi sa nachadza spevnena plocha kedysi sluziaca na parkovanie. Dokonca v aplikacii Mapy.cz je tak stale oznacena, takze pre turistov je situacia o to viac matuca. Bolo by vhodne tuto plochu oznacit zvislou znackou pre parkovanie do casu, kym spevnena plocha nebude inak vyuzita, zatravnena a podobne. V opacnom pripade totiz mestska policia velmi zanietene vybera na tomto zradnom mieste pokuty, pricom drvivu vacsinu vodicov zmatie zjav napadne podobny parkovisku napriek tomu, ze 200m pred nim, avsak na OPACNEJ strane cesty je umiestnena znacka zony “zakaz statia”. Umiestnenim znacky sa predide nedorozumeniam a plocha bude vyuzita.

07. september 2023

Lunex

Ak máte vodičský preukaz, odporúčam si zvyknúť na využívanie zónových značiek v mestách. Ak nie, tak pre vysvetlenie zónová značka platí až kým nie je inou značkou ukončená, značka je zvýraznená podkladom a je umiestnená na všetkých vjazdoch zóny. Značky až na výnimky sa umiestňujú po pravej strane vodiča, kade do zóny vchádza, kde vodič značky očakáva a nezakrýva mu ich protiidúca premávka. Podľa očakávaní v zóne zákazu státia sa nesmie stáť, ako keby na každom jednom mieste boli jednotlivé značky zákazu státia. Výnimkou sú označené miesta, kde sa stáť smie. Označenými sa rozumie dopravnou značkou, rozhodujúce sú tie zvislé.

Všetko je súčasťou autoškoly, nápravu s navigáciou musíte smerovať webu mapy.cz. Mesto tu už nemá čo viac pre Vás spraviť. V navigácii by hlavne pomohlo, keby brala do úvahy zóny zákazu státia a upozornila na ne.

Na záver, hneď vedľa je vjazd do parku, je tam zákaz vjazdu, ale tiež je to spevnená plocha. Parkovanie ani tam nikoho nenapadne. Ku všetkému je zákaz jazdiť po chodníkoch, takže bech akýchkoľvek značiek pri státi na takomto mieste, máte o pokutu postarané. Na Krasovského ulicu sa polícia sústreďuje, doslova tam jazdí dookola, prečo sa treba pýtať Magistrátu.

Snáď pomohlo.
07. september 2023

Lunex

Nápoveda: V blízkosti je platené parkovisko, ktoré mesto očakáva, že budete využívať. Ak by sa dalo parkovať v okolí parku voľne, nikto by za parkovné neplatil, je to miesto, kam smeruje veľa ľudí. Kým to pre Aupark nezačne byť problém, že ho začne nejak proaktívne riešiť, pri prechádzkach do parku je najlepšie zaparkovať zdarma tam - 3 hodiny cez týždeň a 5 hodín cez víkendy. Peší východ do parku je popri detské ihrisko bezbariérový.
07. september 2023

Jano - Star9H6j

Zadávateľa podnetu nech sa doučiť dopc a ne predpisy + značky, alebo nech vráti vodičak. Na danom mieste nie je povolené parkovat už dlhsie (nehladiac na novu zonaciu tejto oblasti).
07. september 2023

Jano - Star9H6j

oprava preklep = "doučí dopravné predpisy"
08. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, mestská časť Bratislava-Petržalka však nie je správcom predmetnej komunikácie.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
08. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, mestská časť Bratislava-Petržalka však nie je správcom predmetnej komunikácie.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
08. september 2023

M S

ta spevnena plocha bola kedysi zastavk MHD. inak ako vodic si trb obcas pozriet pravidl cestnej prmavky a zakony. zonacia je v ba bezna.
08. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
08. september 2023

Ľubica Balogová

Dobry den. S diskutujucimi sme sa asi nepochopili. Na tom mieste pravidelne parkuju auta v mylnej domnienke, ze ide o parkovisko, pretoze ta plocha napadne parkovisko pripomina a mestsky policajti o tom vedia. Zadala som podnet na osadenie znacky pre mozne parkovanie, nakolko ine vyuzitie ta plocha nema. Nie je tam trava, auta tam nikoho neblokuju, nestoja na chodniku. Nezadavala by som podnet, pokial by bola plocha zatravnena, alebo inak vyuzita, ale nie je. To je pointa. Osobne si myslim, ze zona zakaz statia, ktora je z jednej strany 200m a z druhej 1km robi situaciu neprehladnou, comu napomaha aj fakt, ze pozdlz viedenskej cesty napriek zakazu stoja auta pri ceste a pokutovane nie su v takej intenzite ako na spominanom mieste.
10. september 2023

Jano - Star9H6j

Vám asi každá nezatrávnená plocha, so zvyškami betónu kde je trochu miesta pripomína parkovisko?
Pri Vašom podnete je jasne vidieť prečo "P" zonácie a parkovacia politika je tak nevyhnutná... Btw, na to miesto sa musíte dostať jazdou cez/po chodníku čo už X rokov tiež je zakázané.

V bezprostrednom okolí máte niekoľko stovák parkovacích miest, pričom dokonca parkovisko pri cyklokuchyni je už zase zadarmo.

nehovoriac o tom, že takmer všetky rozbité/neschodné chodníky popri ceste v tejto časti, sú zničené práve dlhoročným nekontrolovaným parkovaním áut... dúfam že magistrát v danej namiesto značenia P miest, radšej zabezpečí opravu chodníkov (aspoň tých čo sú po obvode SJK + po celom okolí SJK vytvorí/opraví bezbariérovosť vstupov do sadu, a existujúcich priechodov pre chodcov.
10. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zákaz parkovať (resp. zóna zákaz státia) v danej oblasti je cielený - súvisí s našou postupnou snahou o reguláciu parkovania v Bratislave. V okolí sa taktiež nachádzajú parkoviská integrované do systému PAAS (https://paas.sk/mapa-zon/). Vzhľadom na uvedené prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. september 2023

Wiki

Chyba v mapy.cz uz bola opravena, miesto nefiguruje ako Parkovisko.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania