Plachého-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ján Repašský 07. septembra 2023

Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať že či by nebolo možné zaviezť novú linku v mestskej časti Dúbravka na Devínsku Kobylu, pretože počas víkendov je na ulici Plachého a Vojenskej ceste veľká premávka a ľudia parkujú aj na kraji cesty. Taktiež by to ocenili ľudia žijúci v okolí (hlavne študenti) pretože najbližšia zastávka Žatevná je vzdialená 1,8km.
Verím, že by to prispelo k ekologickejšej doprave ak menšej premávke áut.
Prajem pekný zvyšok dňa.
S pozdravom Ján Repašský

07. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
07. september 2023

Ján Repašský

Dopravný podnik Bratislava, a. s. je v zmysle zákona č. 56/2012 Z.z. o cestnej premávke, zákona č. 514/2009 Z.z. o doprave na dráhach a Nariadenia Európskeho parlamentu a rady č. 1370/2007 dopravcom, ktorého služby sú v rámci mestskej dopravy v Bratislave objednávané Magistrátom hl. mesta SR Bratislavy vo verejnom záujme. Teda jednotlivé trasovanie liniek a intervaly sú určené mestom Bratislava.



Magistrát je objednávateľ dopravy a DPB, a. s. vykonáva objem dopravy len na základe objednávky výkonov zadanej objednávateľom.
08. september 2023

Pozorovatel

Obavam sa, ze ked DPB zrusil v Dubravke linku 27, ktora jazdila cez Homolovu , Cabanovu Tranovskeho, kde su husto umiestnene panelaky, ze by zaviedol Vami navrhovanu linku... Ale nechajme sa prekvapit.
09. september 2023

Viliam

Najskôr treba dotiahnuť dlhoročný problém a to ze vojenská cesta stále nepatrí mestu Bratislava ale ministerstvu vnutra a DPB nemôže jazdiť po ceste ktorá nepatrí mestu
20. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ako je zmienené v tomto vlákne, DPB vykonáva obsluhu území na základe objednávky zo strany Hlavného mesta SR Bratislavy. DPB poskytuje pri plánovaní obsluhy súčinnosť vo forme dát z premávky a posudzovaním kritérií obsluhy územia.

odbor marketingu a komunikácie DPB, a.s.
20. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
25. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V prvom rade ďakujeme za Váš záujem o mestskú hromadnú dopravu v Bratislave. Čo sa týka návrhu o obsluhu Devínskej kobyly prostredníctvom MHD, tak uvedenému zámeru, ako aj výhod s ním spojených chápeme, nakoľko už dnes zabezpečuje prostredníctvom MHD obsluhu viacerých lokalít v prírode (Lesopark, Kačín, Horáreň Krasňany, Kamzík).
Každé jedno zriadenie novej linky predstavuje potrebu alokovania dostatočných počet vozidiel a vodičov do výpravy čo spolu so samotným dopravným výkonom predstavuje náklady, ktoré je potrebné vo veľkej časti uhradiť z rozpočtu hlavného mesta. Žiaľ vzhľadom na súčasný finančný stav hlavného mesta a technické možnosti dopravného podniku (vodiči), ako aj minulý rok zavádzané optimalizačné opatrenie prevádzky MHD, neplánujeme nateraz realizovať Vami požadovanú zmenu a prioritne sa budeme snažiť zabezpečiť obsluhu prostredníctvom dnes existujúcich liniek do prírody.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.