Neupravene pieskovisko na Haburskej (Hostinec u Deda)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Petra Duchonova 15. mája 2015

Dobry den, ako vidite na fotkach, detske ihrisko na Haburskej, za Hostincom u Deda, je znacne zanedbane. Su tam neodvezene kopy listia, popadane haluze v trave i na chonikoch. Pieskovisko by bolo hodne vyhrabat a doplnit piesok. Je to v sprave mestskej casti alebo Hostinca? Vedeli by ste poradit na koho sa obratit?
Vdaka vopred.
S pozdravom,
Duchonova

20. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Duchoňová,
ďakujeme za Váš podnet.
Výmenu piesku realizuje mestská časť Bratislava –Ružinov, aktuálne bola zrealizovaná včera v doobedných hodinách. Za čistotu na ihrisku zodpovedá nájomca v tomto prípade Hostinec u Deda. Upozornili sme prevádzkovateľa na dôslednejšie plnenie povinností vo veci dodržiavania čistoty na detskom ihrisku.

kancelária starostu
05. október 2016

Petra Kucerova

Smetisko pri detskom ihrisku Zaluzicka-Haburska

Dobry den,na a pri detskom ihrisku Zaluzicka-Haburska sa nachadza mnozstvo porozbijanych flias,spiny,kopa konarov a listia.Ziadala som miestny urad v maji o upratanie-bezvysledne.Deti sa hraju v spine, bicykluju a hraju futbal na skle. V opadanom listi pod stromom si spravili okoloiduci wc. Nerozumiem, preco sa pri koseni travy nestaraju aj o tento neporiadok a este na kopu pridaju. Je to dlhodoby problem,prosim o riesenie. Jedna sa o bezpecnost nasich deti... Dakujem
06. október 2016

Juraj

Pre p.Petru: už mň a nebaví odpovedat na problémy s bordelonm na detských pieskoviskách.Občania,konečne sa zobuďte a vyžadujte od funkcionàrov svojej samosprávy,aby začali plnit povinnosti ktoré im nariaďuje Vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR č.521/2007 § 2 !!! Tam je jasne stanovené čo všetko a hlavne KEDY je tyčný robiť úpravu pieskovísk.Žiadna POVINNOSŤ výmenu piesku tam nie jestanovenà,ale každých 14 dní povinná údržba a jej rozsah tam stanovená JE !!!Stačí len sa obrátiť na RÚVZ keď ten nebude reagovať,e aj niekto nad nimi,včítane Markízy alebo Jojky..Tam si možno uvedomia,že sa naozaj jedná o zdravie našich detí,ktoré je ohrozované výkalmi psíčkármi ktorí nechajú srať svojich čoklov do piesku aešte psa na vás poštvú.DOPORUČUJEM :NOSTE V RUKE SPREJ KASER A POUŽIJTE HO,KEĎ MAJITEĽ PSA HO NA VÁS POŠTVE.V prípade väčšieho plemena ,ktoré zaûtočí,použite na psa aj strelnû sbraň,na majiteľa v zmysle zákona o primeranej obrane.Naozaj by sa už mali týmto problémom mali zaoberať aj v parlamente,ale to je na dlhšiu debatu.Teraz doporučujem:využívať všetky ZÁKONNÉ možnosti na odstránenie PROTIPRÁVNEHO stavu,zavolať k tomu svojho zvoleného poslanca,navrhnúť riešenie do obecných novín,MARKÍZA,JOJKA Ministerstvo zdravotníctva,výstraha prokurátora atď.JEDNOZNAČNE SA JEDNÁ O PORUŠENIE ZÁKONA KTORÝJE MESTO POVINNÉ PLNIŤ,stačí si znenie tohto zákona a Vyhlášky prečítať,a ich plnenie od NAMI VOLENÝMI ZÁSTUPCAMI toto vyžadovať.
20. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme uviedli vo svojom vyjadrení v roku 2015 za čistotu na ihrisku zodpovedá nájomca v tomto prípade Hostinec u Deda. Vyzvali sme prevádzkovateľa na komplexné vyčistenie v termíne do 21.10.2016 a požiadali sme Ružinovský podnik VPS a.s. o prehodnotenie nájmu z dôvodu opakovaných problémov s čistotou.


kancelária starostu
10. september 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, uz je to lepsie, hoci nastupujuca jesen sa mierne podpisala na prvom zobrazenom pieskovisku
to druhe je v poriadku, dokonca sa v jeho blizkosti (a tiez v nom) hrali deti v pritomnosti svojich mam
ihrisko ako take vyzera pomerne obstojne, pozrite aj dalsie fotografie v podnete https://www.odkazprestarostu.sk/48675
pre zaujimavost, ihrisko ma v sprave stat, presnejsie Ministerstvo hospodarstva https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/5J6oX

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania