M. Schneidera Trnavského-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Tibor 26. septembra 2023

Vážený pán starosta, Dubravské hody sú sice fajn, ale každoročne sa na uvedenenom mieste vo večerných hodinách združuje podgurážená mládež. 24.9.2023 to vyvrcholilo bitkou medzi touto mládežou až tak že bola privolaná štátna polícia so PZS.
Nestálo by to za častejší monitoring zo strany mestskej polície, kedže miesto je nedostatočne osvetlené? Mohla by takto ochrániť aj miestnych obyvateľov ich deti pred takto agresívnou mládežou, kedže chodníky v blízkom okolí sú frekventované aj vo večerných hodinách aj počas Dubravských hodov.

28. september 2023

Odpoveď samosprávy

Na podujatí Dúbravské hody bývajú každoročne prítomní aj príslušníci mestskej polície, ktorí monitorujú dianie na hodoch a dozerajú na dodržiavanie poriadku počas celej doby ich trvania. Centrom Dúbravských hodov je už tradične rozsiahly areál pred Domom kultúry Dúbravka, Žatevná ulica pri Hasičskej zbrojnici, ako aj priestor pri Lidli s kolotočmi. V týchto častiach Dúbravky je pozornosť mestskej polície, a to vzhľadom na najvyšší výskyt ľudí a tým pádom i najväčšieho rizika porušení poriadku, sústredená najviac.

Samozrejme, aj nám záleží na bezpečnosti obyvateľov, takže do budúcna v spolupráci s mestskou políciou prehodnotíme posilnenie hliadok v čase hodového víkendu a požiadame o pravidelné výjazdy tiež do menej frekventovaných lokalít v rámci Dúbravky.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.