Harmincova-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
PRAVO REZIDENTA 26. septembra 2023

NOVA HARMINCOVA JE DOKAZOM NEKVALITNEJ PRACE PROJEKTU,

NOVE SEMAFORY ROBIA KOLONY A TO NIE JE PREDSA ZAMER PROJEKTU ZA 4 MIL €

ZIADAME UPRAVIT SEMAFORY, ZOSULADIT CELKOVU DOPRAVU HLAVNE V SPICKE DOPRAVY

27. september 2023

PRAVO REZIDENTA

cesta s kolonami v spicke..
27. september 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. september 2023

Ján Protič

Dobre by bolo zvazit aj nutnost buspruhu, som fanusik mhd ale v tomto pripade neviem ci to ma zmysel, skor to brani plynulej premavke kedze aj odbocujuce autobusy stoja v zapche kvoli spajaniu sa pruhov.
27. september 2023

Vodafonix

Dufam, ze v buspruhu sa dorobi aj cyklopruh ako na Razusovom nabrezi a este zopar dalsich semaforov….
27. september 2023

Michal

Dobry den,
bez buspruhu tam v kolone autobusy bez problemov aj 20minut zdrzania (smer Patronka). V 1 buse moze byt kludne 90 ludi a chodia v spicke kazdych 5 minut.
V 1 aute sedi v priemere 1,3 cloveka, cize 1 plny autobus = 70 aut.
27. september 2023

PRAVO REZIDENTA

panom petrovi a michalovi odporucam KODAN a AMSTERDAM...
27. september 2023

PRAVO REZIDENTA

odpoved na predchadzajucu harmincovu.. a zacpy...Dobrý deň,

s vybudovaním podchodu alebo nadchodu cez rozšírenú Harmincovu ulicu sa neuvažuje. Takéto riešenia sú zastaralé a postupne sa od nich upúšťa z viacerých dôvodov – predstavujú bariéru pre chodcov a chodkyne s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie, či rodičov s detským kočíkom. Okrem toho často predlžujú pešiu trasu a ich charakter môže u niekoho vyvolávať pocit neistoty a strachu, čomu sa snažíme vyhýbať.

Súčasný neriadený priechod pre chodcov cez dva jazdné pruhy kapacitne nevyhovuje (vysoké intenzity chodcov aj vozidiel). Bude preto prebudovaný na riadené miesto na prechádzanie, čím sa zvýši jeho kapacita a zdržanie vozidiel bude teda výrazne menšie.

Za omeškanie s odpoveďou sa ospravedlňujeme a prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie služieb občanom
27. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. september 2023

Peter Ondavsky

na fotke stoji asi 8 aut, neviem ci teda ako vsetci celkom chapeme o co ide... na celu Harmincovu sa poriadna zapcha ani fyzicky nezmesti... keby bola suvislo "zapchata" tak je tam v zapche menej ludi ako v 1 autobuse
28. september 2023

PRAVO REZIDENTA

panovi ondavskemu odporucame prist v case spicky cca 7,30-8,30 nech si tu 8 autovu spicku ofoti...a ked uz hovorie o 1 autobuse verzus auta. tak dajme rovno kamion verzus autobus to je este efektivnejsie vozidlo. pouzit sa da aj na pracovne operacie ako aj na vozenie nezmyslov.. porovnat novu cestu za 4 miliony s autobusom . to sme ani nemali stavat pruh pre auta naco a preco...ved o 50 rokov sa budeme teleportovat...naco taketo skolkarske porovnavania...
28. september 2023

Michal

Dobry den,
kamion nevozi ludi, len tak mimochodom.
Ak nedokazete pochopit, ze 1 autobus odvezie viac ludi ako 70 aut, tak by ste sa mohli prihlasit na nejaky kurz zakladnej matematiky. Na tej vasej prvej fotke stoji v zapche cca 30 aut, tzn 2 taketo sory odvezie 1 autobus.
Este 1 vec - existuje x vyskumov, ktore dokazuju, ze rozsirovanie pruhov neodstranuje zapchy, ale naopak generuje este viac aut.
Skuste sa na to pozriet aj z pohladu ostatnych ludi, nie len svojich potrieb.
Vdaka.
28. september 2023

PRAVO REZIDENTA

michalovi.. ja byt magistrat neurobim ziaden pruh. ked som tak proti autam. nech sa zastavia na prvom semafore. toto je to co my obcania vidime.. 4 miliony a 3 semafory, prechod a jeden pruh a nie 4...takze to vase analyzovanie je zbytocne komentovat.. ja to vidim ako premrhana moznost postavit nieco nacasove.. toto je projekt z 90 rokov nic dynamicke staticke a neekologicke. tichy asfalt? naco ked tam stoja auta..cierny asfalt o 3 stupne horucejsi.. ako zelene alebo cervene povrchy ako sa to inde robi.. proste nebudeme rovnakeho nazoru a vidim pracu magistratu bojuje s autami tak nech na prvom semafore da rampu.. ved to je ciel..kasiruje auta a nerobi pre auta nic moderne nic...
28. september 2023

Vodafonix

myslim ze sa este mozeme tesit na zopar skvelych pseudoprojektov aspon do najblizsich komunalnych volieb…
29. september 2023

PRAVO REZIDENTA

petrovi . este je moznost odvolat vallla
01. október 2023

Jana

Chcela by som upozorniť, že v hornej časti Harmincovej nový semafor, resp. čiara pred semaforom sú nevhodne umiestnené, čiara je blízko a semafor z toho miesta nie je dobre viditeľný, je v zlom uhle "nad autom". Prosím o upravenie semaforu / jasnejšie farby / posunutie čiary.
02. október 2023

PRAVO REZIDENTA

pani jane.. to nepiste tu to piste magistratu...
05. december 2023

miso

mhd kazdych 5min. ? 😂😂😂 pekna hlupost, ani podla grafikonu v spicke nechodi mhd kazdy 5 mim. ak ste tam jazdli autom kazde rano , tak by ste zistili ze pocas jazdy v zapche cez celu harmincovu vas nepredbehne a ani jeden autobus , uplne zbytocna cesta.v jednom buse je mozno 60 ludi , ale za 10 min. prejde aj 50-50 aut. a to ze je na auto 1.3 cloveka , je pekna kravina. ja bezne vidim v autach 2 aj 3 ludi. tu si zas niekto vymysla cisla a trepe hluposti.
05. december 2023

Michal

medzi 7:00 a 8:00 prejde cez zastavku Lipskeho 15 spojov len liniek 84 a 83. pozrite si grafikon. Este tam chodia aj linky 20 a 35, tie idu dokopy 3x. Spolu teda 18x za 60 min = spoj takmer kazde 3 minuty. K tvrdeniu 'Ja vidim v aute aj 3 ludi' sa hadam ani nema zmysel vyjadrovat.
05. december 2023

miso

pekna hlupost, podla tychto ludi tam urcite chodi za hodinu aj 200 autobusov a ked bude treba, tak po harmincovej pojdu aj elektricky. 😂😂😂😂😂 za 18 autobusov za hodinu 🤣🤣🤣 , podla vas mozno tie auta chodia bez soferov 🤣🤣, toto su ale pacienti.🤣🤣🤣
05. december 2023

Michal

a aj ste si otvorili ten grafikon, ci to je nad vase sily napocitat do 18?
14. február 2024

Common Ennemy

toto su nejakí pacienti. legitímny bus pruh. kolóna tam bola aj predtým 2r som tam pracoval.
rozšírenie cesty (a ešte sa tam bude vedľa budovať cyklotrasa) nemala za cieľ zlepiť kolóny IAD ale prejazd autobusov.

Priepustnosť cesty sa dramaticky zvýšila (autobus ako bolo vyššie poznamenané prepraví násobne viac ľudí ako auto).

Cestovanie autom je voľba. Je voľba, že títo ľudia stoja v zápche a nejdú MHD. Ja som rovnako dochádzal autom, ale predsa sa nebudem sťažovať, že niekde v meste bol buspruh a ja som kvôli tomu došiel o 5min neskôr do cieľa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania