Harmincova-semafor

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Dominika 11. októbra 2022

Dobrý deň, budujete novu cestu na harmincovej to je super ale ako občan a šofér Dubravky si myslím že sa zhodneme, dať do stredu semafor bude ako za trest, kolonám to nijako nepomôže iba zhorší. Viem že tade chodí množstvo ľudí cez prechod ale v tomto prípade sa oplatí investovať do podchodu alebo nádchodu. Nerobte z Dubravky semaforykovo.

11. október 2022

Odpoveď samosprávy

komunikácia je v správe magistrátu, ktorý aj aktuálne realizuje jej rozšírenie. Podnet preposielame na vyjadrenie.

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
11. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. október 2022

Boris

O probléme sa vie, v blízkej dobe budú vymenené chybné detektory.
12. október 2022

Viliam

Nesuhlasim, práve CSS pomôže lebo teraz ľudia chodia po jednom každých pár sekúnd a auta stále zastavujú, po novom nebude už prekážať ani MHD a ľudia budú prechádzať len v určitých intervaloch nastavených CSS
12. október 2022

Viliam

Podchody a nadchody už prosím nie, vidíme aka je o ne NEstarostlivost, ďalej by ste potrebovali aj výťahy pre kociky a imobilných a do budúcnosti treba auta ako za hranicami obmedzovať a nie ich ešte preferovať
12. október 2022

Pozorovatel

@Viliam

Skutocne po skusenostiach s podchodmi a nadchodmi a ich naslednou prevadzkou, beznou udrzbou a opravami (hlavne demolovane vytahy roznymi individuami) asi nema zmysel na takejto ceste stavat.
Obmedzovat auta je mozne po skapacitneni MHD.
Ale ani v takom pripade niektore zivotne situacie bez auta nevyriesite (vybavovanie na viacerych koncoch BA, dovoz vacsich nakupov, odvoz starsich ludi k lekarovi...)
12. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. október 2022

Katarin

To že mesto nechce riešiť starostlivosť o podchody má byť dôvod prečo ho tu nevybudovať?
Zaujimavé že z eurofondov nemalo mesto problém rekonstruovať podchody v KV a Dúbravke. Do podchodu pri Saratove ešte aj výťahy natrepalo aj keď tam na nie nebol priestor. Ak sú podchody na nič, tak ich mali namiesto ekonštrukcie zasypať! (Bolo by mi to ľúto lebo jeden pravidelne využívam)
16. október 2022

Pozorovatel

@Katarin

1. zaciatku rekonstrukcie predchadzalo projektovanie, stavebne povolenie a zazmluvnenie.
Teda v tomto stadiu realizacie rekonstrukcie uz podchod nikto nezrealizuje.
2. Ano budovali sa vytahy pri rekonstrukciach.
Pozrite si realizacie z minulosti, kolko z vytahov este funguje. Je to smutne, pokial nebudu vandali exemplárne potrestani , vzdy sa najde nejaky deb * il, ktory verejnoprospesne zariadenie poškodí.
3. Mozne podchody a vytahy budovat a modlit sa, aby aj po pol roku od pouzivanie (vytahy) boli este prevadzkyschopne a z podchov si nerobili individua toalety a tinedzeri plochy pre sprejovanie a tagovanie.
04. júl 2023

Common Ennemy

Žiadny nadchod/podchod. Toto sa už roky nebuduje. Cieľ je aby ľudia používali MHD, bajk, alebo chodili pešo. Obmedziť autá.
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s vybudovaním podchodu alebo nadchodu cez rozšírenú Harmincovu ulicu sa neuvažuje. Takéto riešenia sú zastaralé a postupne sa od nich upúšťa z viacerých dôvodov – predstavujú bariéru pre chodcov a chodkyne s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie, či rodičov s detským kočíkom. Okrem toho často predlžujú pešiu trasu a ich charakter môže u niekoho vyvolávať pocit neistoty a strachu, čomu sa snažíme vyhýbať.

Súčasný neriadený priechod pre chodcov cez dva jazdné pruhy kapacitne nevyhovuje (vysoké intenzity chodcov aj vozidiel). Bude preto prebudovaný na riadené miesto na prechádzanie, čím sa zvýši jeho kapacita a zdržanie vozidiel bude teda výrazne menšie.

Za omeškanie s odpoveďou sa ospravedlňujeme a prosíme administrátora o uzavretie podnetu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.