Bagarova-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Henrieta 29. septembra 2023

Dobrý deň, mohla by sa prosím preveriť situácia ohľadom viditeľnosti pripájania sa z bočnej cesty na Bagarovej ulici na vedľajšiu cestu viď obrázok? Zaparkované autá bránia vo výhľade, prichádza ku kolíziám. Pomohlo by dopravné zrkadlo. Bočná cesta je často využívaná ako jediná príjazdová cesta najbližšie ku vchodom, využívajú ju kuriéri, sťahovacie služby, obyvatelia, majitelia garáží. Vedľajšia cesta je frekventovaná (je to cesta po ktorej rodičia privážajú deti do neďalekej školy), využíva ju aj množstvo cyklistov, kolobežkárov.
ďakujem za preverenie a posúdenie - obyvateľ dúbravky

17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Na tomto konkrétnom mieste mestská časť neuvažuje s osadením zrkadla. Výjazdy sú riešené tak, aby bol zabezpečený tzv. výhľadový trojuholník, pokiaľ tam parkujú autá brániace výhľadu treba to riešiť s mestskou políciou.

V zmysle zákona č. 8/2009 Z.z. § 25 odst.1 písm. d) vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou. Navyše na komunikácii pred pripojením sa na komunikáciu v Beňovského ulici je dopravná značka „Daj prednosť v jazde“ upozorňujúca na hlavnú cestu.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.